string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Vlammen in de ArenA’.

Donderdag 15 januari 2015 om 14:42

FC Groningen hervat vrijdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Ajax. De Trots van het Noorden won eerder dit seizoen met 2-0 van de Amsterdammers, mede door een doelpunt van Michael de Leeuw. Doelman Sergio Padt keert terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

De Leeuw is in tegenstelling tot de oefenwedstrijd van vorige week tegen het AA Gent, tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva, weer inzetbaar voor FC Groningen. In overleg met de speler werd vanwege concrete buitenlandse belangstelling besloten de clubtopscorer buiten de wedstrijdselectie te houden tegen de Belgen. “Het is logisch dat er toen voor werd gekozen om mij niet te laten spelen,” toont De Leeuw begrip voor die beslissing. “Ik denk dat de trainer me in bescherming wilde nemen, want het hield me op dat moment toch wel bezig. Daarbij kan het natuurlijk heel snel gaan in het voetbal. Dan is het begrijpelijk dat de technische staf een andere variant wilde testen in die oefenwedstrijd.”
Focus
De Leeuw wil de supporters van FC Groningen verzekeren dat hij er vrijdagavond klaar voor is om tegen Ajax aan te treden. “Zolang er niets rond is, is FC Groningen mijn club en zal ik me voor de volle honderd procent inzetten. Ik focus me op dit moment op FC Groningen en richt me volledig op de wedstrijd tegen Ajax. Ik wil net als de rest van het team vlammen in de ArenA.”
Door de overwinning op de Amsterdammers eerder dit seizoen in Euroborg, reist de Trots van het Noorden met een goed gevoel naar de hoofdstad van Nederland. “Natuurlijk is er een verschil tussen Ajax thuis en Ajax uit,” zegt De Leeuw. “Het wordt lastiger, maar we zijn zeker niet kansloos. We hebben in de vorige wedstrijd laten zien dat we het goed onder controle hadden en hebben daarbij op de juiste momenten gescoord. Ik zie niet in waarom dit morgenavond niet weer zou kunnen.”
Evenveel punten
Sergio Padt doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en keek dagelijks vanaf het trainingsveld naar de ArenA. “Ik heb altijd tegen het stadion aan gekeken en nu ga ik er voor het eerst echt spelen,” vertelt Padt. “Dat geeft wel iets extra’s en dat is leuk. Aan de andere kant is het gewoon een wedstrijd net als alle andere wedstrijden en zijn er evenveel punten te verdelen. Het is ook niet zo dat ik in de toekomst perse terug wil naar Ajax of zo. Mijn doel is te slagen in het betaalde voetbal en ben nu erg gelukkig bij FC Groningen.”
Padt kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp van vorige week aan de Spaanse oostkust. “Natuurlijk is Ajax-uit een heel lastige wedstrijd, maar we hebben goed kunnen trainen en we hebben met Tibbling en Rusnak ook versterkingen gehaald. Het zijn echte aanwinsten, dat zullen we de tweede seizoenshelft wel gaan zien. Ik zie het dan ook met een positief gevoel tegemoet.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’