string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Tikje voor de zekerheid’.

Zondag 30 september 2012 om 18:05

FC Groningen wist voor het eerste sinds 19 februari 2012 weer een thuiswedstrijd te winnen. Het duel met Roda JC Kerkrade werd in blessuretijd beslist door een doelpunt van Michael de Leeuw. De middenvelder scoorde zijn eerste hattrick in de Eredivisie, al moest hij dat na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer horen.

“Ik hoorde net dat ik het eerste doelpunt ook op mijn naam krijg,” aldus De Leeuw. “Ik raakte de bal nog aan na een goede kopbal van Virgil van Dijk. Ik weet niet zeker of het voor of achter de lijn was. Het was een tikje voor de zekerheid.”
Tegenslag
FC Groningen verzuimde de voorsprong in de eerste helft te vergroten en kreeg zelfs vlak voor het rustsignaal een doelpunt tegen. “Hun eerste kansje en die vliegt er direct ongelukkig in. Dan ga je met een rotgevoel naar de kleedkamer. Die tegenslag hebben we wel even moeten verwerken.” De Leeuw was echter niet ontevreden over het vertoonde spel. “We hebben zeker de eerste helft goed gespeeld, maar maken het onszelf moeilijk door de kansen niet eerder af te maken. Ook ik had in de eerste helft een goede kans die er in moet.”
Goed timen
Na bijna tien minuten spelen in de tweede helft kwam de FC via een kopbal van De Leeuw op voorsprong. “Koppen kan ik al vanaf kleins af aan,” zegt de middenvelder die toch niet de grootste man van het veld is. “Het is een kwestie van goed timen. Bij iedere voorzet ben ik wel aanwezig.”
Nadat de Limburgers via één van de zeldzame uitbraken weer op gelijke hoogte kwamen, was het De Leeuw die in een laatste alles of niets poging de drie punten voor de Groningers veilig stelde. “Het is natuurlijk heerlijk om drie keer te scoren, mijn eerste hattrick in de Eredivisie en het is top dat we uiteindelijk winnen. Zeker als dat in de laatste minuut gebeurt.”  

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’