De Leeuw: ‘Strafschop zat er goed en strak in’

28 september 2014 / vandaag

Michael de Leeuw was met zijn benutte penalty in de eerste helft de matchwinner in de gewonnen wedstrijd tegen Willem II. De Brabander schoot de FC vanaf de stip hard en zuiver naar een 1-0 overwinning in een duel dat hij als ‘saai’ betitelde.

De Leeuw ging resoluut achter de bal staan toen FC Groningen in de 31ste minuut van de wedstrijd een strafschop kreeg na hands in het zestienmetergebied van één van de Tilburgers. “Nick van der Velden staat bij ons op nummer 1. Wie daarna de strafschoppen neemt, is een kwestie van wie het beste in de wedstrijd zit. Ik weet dat ik het kan, heb al veel penalty’s gemaakt en Tjaronn Chery gaf mij de bal.” Laatste moment
De Leeuw koos ervoor om de bal hard en hoog in te schieten. “Een penalty moet erin, het maakt niet uit hoe je hem maakt. Ik beslis altijd op het laatste moment wat ik ga doen. Deze zat er goed en strak in. Je weet dat het lastig wordt voor een keeper als je de bal hard en strak inschiet.” De aanvaller was niet tevreden over het vertoonde spel van de Trots van het Noorden, maar was blij met de overwinning die na twee competitienederlagen op rij meer dan welkom was. “Het was een saaie wedstrijd, het enige positieve is dat we hebben gewonnen. Het resultaat is toch het allerbelangrijkste. We hadden het publiek graag een goede wedstrijd voorgeschoteld, maar helaas is dit niet gebeurd.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws