string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Spieren moeten even wennen’.

Maandag 25 juni 2012 om 10:15

Zondagmiddag werd door de selectie van FC Groningen voor het eerst getraind onder leiding van de nieuwe trainer Robert Maaskant. Nieuwelingen Michael de Leeuw en Paco van Moorsel vonden het een mooie middag in Haren.

Michael de Leeuw: “Het is altijd lekker om weer op het veld te staan. Vakantie is fijn maar als de voorbereiding begint, dan heb ik er ook meteen weer zin in. Persoonlijk vind ik de eerste week van de voorbereiding altijd het zwaarst. De spieren moeten er weer even aan wennen dat je elke dag traint. Natuurlijk heb ik in de vakantie wel wat doorgetraind. Maar nu is het weer elke dag volle bak. Ik ben nieuw bij de club dus ik wil meteen laten zien wie ik ben en wat ik allemaal kan.”
“Mijn eerste indruk van de groep is goed. Iedereen is positief en heeft er zin in. En er zijn veel meer toeschouwers dan ik gewend was bij sc Veendam en De Graafschap. Dat is wel een verrassing voor me al had ik al wel begrepen dat er veel mensen op de eerste training af zouden komen. Maar als je dan ziet hoeveel mensen er zijn bij deze regen. Als het zonnetje had geschenen, hadden ze de hekken waarschijnlijk moeten sluiten omdat er niemand meer bij had gekund.”
“Over een paar weken weet je een beetje wat de trainer wil. Daar kun je nu nog weinig over zeggen. De eerste training was leuk. Nu gaan we toewerken naar Zuid-Korea en daarna naar de competitie.
Paco van Moorsel: “Het was leuk om weer met een groep te trainen. Ik heb tijdens mijn vakantie ook getraind maar met een groep trainen en met de bal is toch leuker. Ik heb al in januari getekend en daarna was het lang wachten. Nu ben ik blij dat de kop eraf is. De eerste training is altijd een beetje aftasten. Vandaag was de training ook meer gericht op het publiek. Dat zag je aan de kleine kinderen die mee mochten doen. Dat is hartstikke leuk voor hen.”
“Tijdens zo’n eerste training stel je je aan elkaar voor, maak je af en toe een praatje en dan komt de rest vanzelf wel. We hebben een lange voorbereiding dus je leert elkaar vanzelf kennen. Met als die supporters hier zie je dat het leeft. Ik vind het een prima initiatief om de eerste training in het weekend te organiseren. Dan kunnen er veel mensen op afkomen. Zo betrek je de fans nog meer bij de club.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus