string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Positieve gevoel meenemen naar Twente’.

Vrijdag 28 november 2014 om 11:19

Michael de Leeuw zorgde met een late gelijkmaker vorige week voor een mooi punt tegen koploper PSV. Komende zondag staat FC Groningen voor een nieuwe kraker als het op bezoek moet in Enschede bij FC Twente. De Leeuw hoopt dat zijn ploeg het goede gevoel van vorige week kan meenemen in het lastige uitduel.

FC Groningen is in Euroborg nog altijd ongeslagen tijdens de competitie, maar buitenshuis werd alleen in de eerste speelronde van het seizoen gewonnen. “Je merkt dat we een lastige periode hebben gehad en hopelijk ligt dat nu achter ons,” zegt De Leeuw. “Thuis zijn we sterk dit seizoen en laten we het zien. We zijn ondanks het bezoek van tegenstanders als Ajax en PSV nog altijd ongeslagen en dat geeft vertrouwen. In uitwedstrijden zijn we nog niet top. Eigenlijk moeten we uit hetzelfde doen als thuis, maar op één of andere manier lukt dat nog niet.”
Lastige wedstrijd
Het duel in Enschede is de eerste van vijf wedstrijden die FC Groningen voor de winterstop nog staan te wachten. “FC Twente heeft afgelopen weekend gewonnen van PEC Zwolle en doen het gewoon erg goed in de competitie. Het is in Enschede altijd een lastige wedstrijd en de enige keer dat ik er heb gespeeld en er wat te halen was, was tijdens de play-offs van twee jaar geleden. Daar gingen we in de laatste minuten pas onderuit. We willen uit meer winnen, hebben een goede ploeg, dus dat kan zomaar tegen FC Twente gebeuren.”
FC Groningen pakte vorige week in de thuiswedstrijd een punt tegen koploper PSV. “Natuurlijk gaven we veel kansen weg, maar ik vond ons als team goed spelen. Alles draait uiteindelijk om resultaat. Als we alsnog verliezen, voelt het niet zoals nu terwijl het spel net zo goed was. We hebben een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd zullen dat meenemen naar Twente-uit.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard