string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw niet mee naar Amsterdam.

Vrijdag 25 september 2015 om 15:20

Trainer Erwin van de Looi had de laatste vier wedstrijden telkens dezelfde wedstrijdselectie van achttien spelers tot zijn beschikking. Voor het treffen tegen Ajax, zaterdag in Amsterdam, zal deze wedstrijdselectie minimaal op één plaats wijzigen. Michael de Leeuw zal niet meereizen naar de hoofdstad. Zijn plaats wordt ingenomen door Juninho Bacuna.

Over de opstelling wilde Van de Looi nog niets kwijt. Wel gaf de trainer aan dat zijn selectie goed uit de serie wedstrijden van afgelopen weken is gekomen. “Iedereen is beschikbaar, al blijft het kijken naar wie er op het randje zit en wie daar net overheen is gegaan. Sommige spelers hebben echt veel gespeeld de laatste tijd, tevens interlands en zijn ook nu weer geselecteerd voor de komende interlandperiode. Dat gaat maar door en dus moet je af en toe ingrijpen. Het is zonde wanneer we de spelers straks vanwege blessures kwijt zijn.”
Het randje
De trainer gaf toe dat Michael de Leeuw één van de spelers is die tegen zijn limiet aan zit en wellicht over het randje is gegaan in de wedstrijd tegen FC Twente. “Dat Michael tot in de slotfase ondanks de verzuring nog wel de kracht vond om mee terug te verdedigen,” blikte Van de Looi terug, “zegt iets over de bereidheid voor het team. Hij legt ontzettend veel energie in de wedstrijden en we zijn hem de laatste twee seizoenen al een tijd kwijt geweest met een hamstringblessure, dat willen we niet weer. Natuurlijk wil De Leeuw graag alles spelen, maar hij snapte het en voelt zijn eigen lichaam ook.”
Extra keeper
Juninho Bacuna komt door de afwezigheid van De Leeuw in zijn plaats bij de wedstrijdselectie. Ook is het zeker dat er drie keepers zaterdag de bus in stappen. “We hebben altijd een extra keeper bij ons en nemen ook een extra veldspeler mee wanneer er een twijfelgeval is. Dat laatste is echter niet standaard en het meenemen van een derde keeper is dat wel.” 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard