string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Lekker om zo`n goal te maken’.

Zaterdag 21 november 2015 om 23:27

FC Groningen pakte zaterdagavond de eerste driepunter van dit seizoen in een uitwedstrijd. De Trots van het Noorden won in Doetinchem met 2-1 van De Graafschap, mede door een fraai doelpunt van Michael de Leeuw. De aanvoerder was blij met zijn goal en de overwinning.

FC Groningen kreeg op De Vijverberg de betere kansen, maar moest oppassen voor het opportunisme van de tegenstander. “Als we de bal hadden, deden we heel goede dingen. We hadden ook aardig mooie aanvallen, maar als zij de lange ballen erin pompten, wonnen ze vaak de tweede bal en daaruit kregen ze toch veel mogelijkheden met schoten en kansjes,” analyseerde De Leeuw voor de camera van FOX Sports Eredivisie.

De Leeuw zette zijn ploeg in de tweede helft op schitterende wijze op een 2-0 voorsprong. Samen met de verslaggever keek de aanvaller zijn treffer op beeld terug en beschreef hij het doelpunt. “Ik was aan het zoeken of ik iemand om me heen had staan, maar dat was niet het geval. Ik kapte en legde de bal met een boog in de verre hoek. Hij zat er goed in, lekker om zo`n goal te maken. Grappig is dat we op de training al hiermee bezig waren. Wanneer je vast staat, heb je maar één optie en dat is in de verre hoek. Het is mooi dat hij er zo in valt.”

FC Groningen is nu vijf competitiewedstrijden achter elkaar ongeslagen en verloor de laatste drie uitwedstrijden niet meer. De Leeuw is blij dat de ploeg voor het eerst dit seizoen de volle drie punten pakte in een uitwedstrijd. “Mooi, eindelijk de eerste winst in een uitwedstrijd. Krijgen we dat ook niet meer te horen. Het zou mooi zijn wanneer we donderdag ook in de Europa League de eerste overwinning kunnen pakken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’