string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Krijg iedere wedstrijd wel een kans’.

Zaterdag 23 februari 2013 om 22:58

Lange tijd leek FC Groningen aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle slechts en punt over te houden. Michael de Leeuw dacht daar echter anders over en schoot zijn ploeg in de laatste seconden van de wedstrijd naar de overwinning. Het zorgde voor dolle vreugde bij de middenvelder en zijn teamgenoten.

“Ik werd helemaal gek,” verklaarde De Leeuw, die na het scoren van het doelpunt zijn treffer uitbundig vierde met de supporters. “Op gegeven moment kijk je naar het scorebord en zie je dat de blessuretijd is ingegaan. Dan weet je dat het krap wordt, maar gelukkig is het toch nog gelukt. We weten dat Leandro Bacuna ver kan gooien en de bal viel voor mijn voeten.”
De middenvelder was uiteraard tevreden over het resultaat, maar had het moeilijk op het veld. “Ik vond dat ik slecht speelde en keek bij iedere wissel ook naar de kant of mijn nummer omhoog zou gaan.” De staf van FC Groningen liet De Leeuw staan en dat vertrouwen werd beloond.
“Ik weet dat ik iedere wedstrijd wel een kans krijg. Dat moment had ik net even eerder gehad, toen ik bij een schot weg gleed. Mijn oude trainer bij Veendam, Joop Gall, liet mij altijd staan, ook al speelde ik verschrikkelijk slecht. Vaak scoorde ik op het laatst dan toch de winnende. Ik krijg gewoon vaak kansen op onverwachte momenten.”
De Leeuw vond dat zijn ploeg vooral in de eerste helft het moeilijk had tegen PEC Zwolle. “Het was zwaar doordat we de ruimtes te groot hielden. Daardoor kregen we geen druk op de tegenstander. We wilden wel, maar het lukte niet. In de tweede helft kon je zien dat we echt de intentie hadden om te winnen. Daarom ging Virgil van Dijk ook mee naar voren.”
De Leeuw weet dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar ligt in de voetballerij. “Uiteindelijk gaat het om de punten. Als we hier 0-0 spelen, gaan we waarschijnlijk met een fluitconcert en teleurgesteld van het veld, maar nu zijn we voor even de helden. Dat is voetbal.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus