string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw kan zondag spelen; voorwaardelijke straf.

Vrijdag 08 april 2016 om 10:18

Michael de Leeuw is door de tuchtcommissie van de KNVB voor één wedstrijd voorwaardelijk geschorst en is aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap inzetbaar.

Donderdagavond reisde De Leeuw in gezelschap van teammanager Jack Jans en huisjurist Wim Entzinger af naar Zeist voor de mondelinge behandeling van de zaak rond de rode kaart, die de topscorer van FC Groningen afgelopen zondag na een halfuur spelen kreeg in Den Haag.
Een eerder schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing plus één wedstrijd voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar) was maandagmiddag afgewezen door FC Groningen. Tijdens de zitting kregen de partijen de gelegenheid hun standpunten nader toe te lichten.
Voorwaardelijk
De uitspraak van de tuchtcommissie was vrijdagochtend lager dan het schikkingsvoorstel: de onvoorwaardelijke wedstrijd schorsing verviel. FC Groningen zal niet tegen de straf in beroep gaan en dus kan De Leeuw zondagmiddag tegen zijn voormalige club in actie komen.
FIFA-reglementen schrijven voor dat de eerste wedstrijd schorsing na een rode kaart onherroepelijk is, tenzij de tuchtcommissie een lagere straf oplegt of er vrijspraak volgt.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’