string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Invallers groot aandeel in punt’.

Woensdag 12 augustus 2015 om 21:47

FC Groningen hield woensdagavond een punt over aan het treffen tegen FC Twente. Michael de Leeuw maakte zes minuten voor tijd de gelijkmaker nadat de spits goed werd vrijgespeeld door invaller Danny Hoesen. De Leeuw was zijn collega-aanvaller dankbaar.

“De invallers Mimoun Mahi en Danny Hoesen hebben een heel groot aandeel in dit punt,” meent De Leeuw. “Mahi veroverde de bal door goed druk te zetten en Hoesen legde hem uiteindelijk panklaar voor mij om te scoren.”
Dominant
De topscorer van vorig seizoen was blij met zijn doelpunt, maar vond dat er voor FC Groningen meer in had gezeten dan een punt. “Scoren is lekker voor mijn gevoel en daar wordt een aanvaller op afgerekend, maar ik vind dat mijn spel nog wel beter moet. Als team waren we heel dominant en hebben we ook wel kansen gehad. Dan is het zuur als je zo dominant speelt en niet wint. Nu hebben we de complimenten, maar slechts één punt.”
Danny Hoesen keek tevreden terug nadat hij via een invalbeurt een belangrijk aandeel had in de gelijkmaker van FC Groningen. “Als invaller probeer je zo gevaarlijk mogelijk te worden en goed je best te doen,” aldus Hoesen. “Mimoun Mahi zette goed druk, ik kreeg de bal en ik zag Michael de Leeuw al lopen. Ik wachtte op het moment dat de verdediger naar mij toestapte en kon de bal op het juiste moment geven.”
Laten zien
Hoesen heeft veel vertrouwen in dit seizoen. “Ik heb een goede voorbereiding gehad en de echte wil is weer terug. Als je naar de cijfers kijkt van vorig jaar was dat gewoon te weinig. Bij Ajax was ik gewend meer mee te voetballen en ik heb hier begrepen dat er iets anders wordt gevraagd. Ik moet meer richting doel en vaker wegblijven. Er stond vorig jaar veel druk op mij, druk die ik mezelf ook oplegde en dat werkte weleens frustrerend. Dit seizoen staat alles weer op nul en wil ik me heel graag laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’