De Leeuw: 'Groningen voelt na al die jaren als mijn thuis'

26 maart 2021

Michael de Leeuw keert komende zomer transfervrij terug bij de club waarmee hij in 2015 de KNVB-beker won. De aanvaller speelde in zijn eerste periode bij de Trots van het Noorden 137 officiële duels, waarin hij 55 doelpunten maakte. De spits weet wat het is om samen naar de Grote Markt te gaan en dat is ook voor hem vanaf volgend seizoen het doel.

Tussen 2016 en 2021 speelde de aanvaller voor Chicago Fire in Amerika en FC Emmen. Voor zijn eerste periode bij FC Groningen kwam De Leeuw uit voor BV Veendam en De Graafschap. De in Goirle geboren Brabander genoot zijn opleiding bij Willem II, maar voetbalt een flink deel van zijn actieve carrière in Noord-Nederland.

In trappenhuis_ruim

De Leeuw zegt over zijn aanstaande terugkeer: “Ik voel me hier zeer thuis. Ik ben en blijf van origine een Brabander, maar Groningen voelt na al die jaren ook als mijn thuis. Ik heb me hier na mijn terugkomst uit Amerika gevestigd met mijn gezin en ook de komende jaren zijn gericht op een verblijf in Groningen. Ik ben heel blij komende zomer terug te keren bij FC Groningen, de club biedt me een fantastische mogelijkheid, maar ik hoop wel dat ik volgend seizoen tegen FC Emmen kan spelen. De komende weken gaan we er alles aan doen om FC Emmen te behouden voor de Eredivisie. Daarop zal tot het einde van dit seizoen de focus liggen.”

Gasterra

Laatste nieuws