string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Geen gekke dingen doen en keihard werken’.

Zondag 20 maart 2016 om 18:12

Michael de Leeuw begon in de thuiswedstrijd tegen Vitesse -na twee wedstrijden op de bank- weer in de basisopstelling. De clubtopscorer stond in de punt van de aanval, maar zag dat zijn ploeg niet scoorde tegen de Arnhemmers. De zesde opeenvolgende nederlaag kwam hard aan bij de spits.

De Leeuw had weinig woorden nodig om zijn gevoel na het duel te omschrijven. “Waardeloos,” zo was de clubtopscorer duidelijk. “Ik heb dit ook nog niet eerder meegemaakt en het lijkt of alles tegen zit. We hebben niet veel gecreëerd, maar wel heel hard gewerkt en dan moet je zorgen dat je minimaal een punt pakt.”
De Leeuw was in de eerste helft persoonlijk het dichtst bij een doelpunt voor zijn ploeg, maar zag dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. “Ik denk dat we in de eerste helft 2,5 kans hebben gecreëerd. Dat is niet veel, maar de kansen waren wel groot genoeg om te kunnen scoren.”
In plaats van de voorsprong in de eerste helft, kwam FC Groningen via een ongelukkig moment na ruim 70 minuten op achterstand. “Zulke fouten maken het lastig voetballen, maar we moeten niet naar fouten of personen kijken. We scoren zelf ook te weinig en moeten kijken naar het collectief.”
De Leeuw wilde niet over de doelstellingen van FC Groningen spreken. “Het is niet gepast om nu over de play-offs te spreken. We willen dit zo snel mogelijk omkeren en dat gaat ook wel weer gebeuren. We moeten geen gekke dingen gaan doen, keihard blijven werken en dan valt uiteindelijk het muntje weer eens onze kant op. Het is logisch dat het vertrouwen niet heel hoog is op dit moment, maar we weten dat we een goede selectie hebben. Dat hebben we eerder dit seizoen ook laten zien, al hebben we het op dit moment moeilijk.”
FC Groningen neemt het over twee weken in Den Haag op tegen ADO Den Haag. Komend weekend zullen alleen de internationals in actie komen voor hun land en dus heeft De Leeuw een voetballoos weekend. Blij met zijn ‘vrije’ weekend is de Brabander niet. “Het liefst had ik over een paar dagen weer een wedstrijd gehad om dit zo snel mogelijk om te draaien.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’