string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Geen enkele ploeg komt graag naar Euroborg’.

Dinsdag 07 april 2015 om 13:37

Michael de Leeuw, clubtopscorer in zowel de competitie als in het KNVB-bekertoernooi, ontbrak afgelopen zaterdag nog in de uitwedstrijd tegen Vitesse. In het programmaboekje van woensdag komt hij aan het woord over zijn eerdere doelpunten, zijn top-3 van FC-wedstrijden en gaat hij in op de komende tegenstander, Excelsior.

De Leeuw kan zich de zeven bekerdoelpunten uit de eerdere vier wedstrijden nog goed heugen. “In Barendrecht scoorde ik uit een voorzet van Yoëll van Nieff. Daarna viel ik na een botsing uit met een hoofdwond. Het litteken is nog te zien boven mijn rechteroor. Tegen Flevo Boys maakte ik er vier. Eerst een kopbal, daarna een mooie aanval over veel schijven, toen de rebound van mijn eigen strafschop en de laatste achter het standbeen. Tegen Volendam was het de goal in de laatste minuut en tegen Vitesse had ik de 1-0 moeten scoren uit een strafschop, maar was Tjaronn Chery er gelukkig snel bij om de rebound te maken. Drie minuten later scoorde ik de 2-0 met een ‘chippie’.”
Memorabel
Die wedstrijd kwam bij De Leeuw met stip binnen in zijn persoonlijke top-3 van meest memorabele wedstrijden bij FC Groningen. “Op één staat eigenlijk nog steeds wel de thuiswedstrijd tegen Roda JC waarin ik zelf driemaal scoorde, waaronder de winnende treffer in de slotfase (3-2 op 30 september 2012 – red.). Op twee staat de recente bekerzege op Vitesse en op drie de wedstrijd in december 2013, die in het teken stond van het overlijden van Martin Koeman. Daarin maakte ik ook drie doelpunten, waaronder die ‘wereldgoal’. Dat was een hele bijzondere middag.”
Serieus
Mogelijk komt in die top-3 woensdag wel verandering, tegen Excelsior. “Het is een tegenstander, die we zeker serieus nemen. We hebben dit seizoen nog niet van ze gewonnen. Ze hebben een goede organisatie staan en snelle spelers voorin. Het is kortom een taaie tegenstander en een uitgebalanceerd team waartegen we twee keer 1-1 hebben gespeeld. Bovendien zijn ze kopsterk en gevaarlijk bij standaardsituaties.”
Op de vraag hoe De Leeuw denkt dat Excelsior tegen Groningen aankijkt, zegt hij resoluut: “Geen enkele ploeg komt graag naar Euroborg en wij zijn in eigen huis heel sterk. We hebben in de competitie thuis slechts één keer verloren. We moeten effectiever worden en meer rendement uit onze kansen halen, zoals bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. We hebben voldoende kwaliteit in de ploeg om te zorgen dat we veel gaan creëren. Woensdag gaan we uiteraard vol voor die finale. Maar dan hebben we nog niks. Die moet je dan ook winnen!”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard