string(9) "claudebot"

De Leeuw en Ajilore voor Schet en Kieftenbeld.

Vrijdag 01 februari 2013 om 14:42

Michael de Leeuw en Oluwafemi Ajilore staat zaterdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd tegen AZ in de 21ste speelronde van de Eredivisie. Zij vervangen de geschorsten Mitchell Schet en Maikel Kieftenbeld.

Michael de Leeuw keert terug als aanvallende middenvelder, waardoor Leandro Bacuna verhuist naar de plek van Mitchell Schet die behalve een schorsing van de KNVB ook een boete van de club kreeg en daarnaast enkele maatschappelijke activiteiten voor FC Groningen zal gaan doen, wegens ‘gedrag dat de club niet toejuicht’.
Oluwafemi Ajilore is de vervanger van de Maikel Kieftenbeld, die wegens zijn vijfde gele kaart werd geschorst voor één wedstrijd. Virgil van Dijk ontbrak vrijdagochtend op de training wegens ziekte, maar is volgens trainer Robert Maaskant wel inzetbaar: “Hij is vanochtend weer naar huis gestuurd om even uit te zieken. Morgen is hij er gewoon bij.”
Over tegenstander AZ: “Het is een ploeg die het moeilijk heeft gehad. Maar de afgelopen drie wedstrijden hebben ze wel dertien goals gemaakt. Ze hebben een voorhoede van allure, één van de beste van Nederland. En die heeft zijn draai gevonden. Wij hebben het AZ thuis in Euroborg wel lastig kunnen maken en zien mogelijkheden, omdat de ploeg verdedigend wel kwetsbaar is. Het is geen gemakkelijke uitwedstrijd en we zullen dit duel volwassen tegemoet gaan treden.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus