string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Echt ontzettend balen’.

Vrijdag 22 januari 2016 om 23:02

FC Groningen speelde vrijdagavond met 0-0 gelijk tegen NEC. Michael de Leeuw was niet tevreden met het resultaat en ook aanvoerder Rasmus Lindgren had op meer gehoopt dan het ene punt.

Michael de Leeuw scoorde twee jaar geleden in de thuiswedstrijd tegen NEC één van de mooiste doelpunten uit zijn carrière. Een voorzet van Stefano Magnasco werd met een pirouette in het doel gewerkt. De aanvaller had vrijdag weer op fraaie wijze kunnen scoren, maar miste deze keer het geluk.
Gestreden
“Je doelt op die chip in de tweede helft,” aldus De Leeuw. “Het was de enige manier dat de bal er eventueel in kon. Tegen De Graafschap lukte het wel, maar nu helaas niet, het zat net even niet mee. Verder heb ik nog wat kopballetjes gehad, maar is het niet gelukt te scoren. Het is echt ontzettend balen, want thuis in Euroborg moeten we gewoon drie punten pakken.”
De Leeuw zag een strijdend FC Groningen tegen de Nijmegenaren. “Aan onze instelling heeft het zeker niet gelegen vandaag. We hebben tot op het laatst als team gestreden voor een doelpunt, daardoor liepen we ook af en toe tegen een snelle uitbraak van NEC aan.” Door de komst van Alexander Sørloth is De Leeuw een linie gezakt in het elftal van trainer Erwin van de Looi. “Het is voor mij een nieuwe positie, anders dan de nummer 10 positie en je moet goed naar elkaar kijken op het middenveld. Ook verdedigend wordt er net even meer van je gevraagd. Alex is een goede sterke spits. Ik heb het idee dat we steeds beter aan elkaar gaan wennen.”
Vechtwedstrijd
Rasmus Lindgren begon voor het eerst na vier maanden blessureleed weer eens in de basisopstelling van FC Groningen. De aanvoerder had op een andere rentree gehoopt dan de puntendeling tegen de Nijmegenaren. “Je hoopt natuurlijk op drie punten,” zegt Lindgren. “Het was geen mooi voetbal vandaag, meer een vechtwedstrijd en helaas hebben we niet gescoord. Het was door de omstandigheden ook lastig om goed te spelen. We hadden wel dreiging, maar hebben niet echt kansen kunnen creëren.”
De regen maakte het veld in Euroborg zwaar en na afloop kwam ook geen enkele FC’er met een schoon shirt van het veld. “We hebben als team tot het einde geknokt voor dat doelpunt en ik ben blij dat er wel echt een team stond. We zullen keihard moeten blijven werken aan de speelwijze.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard