De Leeuw: ‘Die bal had erin gemoeten’

24 juli 2014

Michael de Leeuw kwam aan het begin van de tweede helft als invaller in het veld om voorin het nodige te forceren. De aanvaller vocht hard, kreeg kansen, maar wist niet te scoren waardoor FC Groningen niet langs Aberdeen FC kwam en is uitgeschakeld in de Europa League.

De Leeuw kreeg na ruim een uur spelen de grootste kans van de wedstrijd, maar keeper Langfield stond een treffer in de weg. “Die bal had erin gemoeten. Het was de kans om terug te komen in de wedstrijd en dan was er nog genoeg tijd geweest om ook een derde te maken. De keeper maakte zijn goal klein, maar als je zo dichtbij staat, moet de bal er gewoon in. Dat besef ik me ook en daarom is het heel zuur.”

FC Groningen speelde, door de aanvallende wissels in de rust, gedurende de tweede helft met veel druk naar voren. “We hadden er in de tweede helft constant druk op en kregen ook kansen en mogelijkheden om te scoren. Op het laatst weet je dat het wel heel lastig gaat worden. Hoe verder de tijd doorloopt des te moeilijker het wordt om het nog om te draaien.”

De Leeuw maakte het de verdedigers van Aberdeen lastig in het vijandige strafschopgebied. “Ik was bij veel momenten betrokken, maar het gaat om dat ene moment. Aberdeen is geen slechte ploeg, maar wij verliezen de wedstrijd uiteindelijk op twee momenten, geven het in de eerste helft weg. Iedereen was in de kleedkamer ook boos en teleurgesteld. Hier hebben we het hele vorige seizoen voor geknokt en we waren heel graag nog een ronde verder gegaan.”

Laatste nieuws