string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Daar sta ik voor’.

Zondag 07 december 2014 om 18:01

FC Groningen speelde in Euroborg met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen en is daardoor dit Eredivisieseizoen nog altijd ongeslagen in eigen huis. De Trots van het Noorden kwam door een doelpunt van Michael de Leeuw al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Eric Botteghin was achterin een belangrijke kracht en werd uitgeroepen tot Essent Man of the Match. Nick van der Velden maakte na zes weken blessureleed zijn rentree voor FC Groningen.

FC Groningen begon goed aan de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen en kwam via aanvaller De Leeuw al vroeg op voorsprong. “Een goede bal van Maikel Kieftenbeld kon ik aannemen met rechts mee naar binnen nemen en met links afmaken,” aldus De Leeuw. “Ik zit in een periode dat ze er wat gemakkelijker ingaan. Daar sta ik ook voor, ik voel me goed en sterk.”
Realistisch
De Leeuw gaf na afloop aan te kunnen leven met de puntendeling tegen de rivaal uit Friesland. “Natuurlijk hoopten we vooraf op meer. We zitten in een goede fase, terwijl zij het iets moeilijker hadden, maar een gelijkspel is uiteindelijk terecht. Zij hebben denk ik wat meer gecreëerd dan wij dus als je realistisch bent, moeten we tevreden zijn.”
Verdediger Eric Botteghin was het met zijn scorende teamgenoot eens. “Ik kan er wel mee leven,” aldus de verdediger. “Heerenveen heeft een goed team met veel druk en daardoor was het af en toe lastig om de vrije man te vinden tijdens de eerste helft. Na rust ging dat beter en hadden we controle. Op het veld voelde het zeker als een derby en het is goed dat we thuis nog altijd ongeslagen zijn. Clubs die op bezoek komen weten dat het hier lastig is en die reeks moeten we zolang mogelijk volhouden.”
Rentree
Nick van der Velden zat voor het eerst sinds zijn knieblessure weer bij de wedstrijdselectie en mocht ruim een kwartier meespelen tegen sc Heerenveen. “Ik had drie trainingen volledig meegedaan dus dan is het lekker om na zes weekjes weer minuten te pakken,” aldus Van der Velden. “Ik had een moeilijke taak om diepte te blijven zoeken. Het spel ging op en neer en je mist wat inhoud als je er zolang uit bent geweest. Ik heb veel krachttraining gedaan, maar wedstrijden zijn toch anders. De komende trainingen moet ik alles blijven geven om op die manier inhoud te kweken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’