string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Blij dat Danny attent was’.

Zondag 29 november 2015 om 18:23

FC Groningen won zondagmiddag in de slotfase van ADO Den Haag door een doelpunt van Danny Hoesen. Ook Michael de Leeuw en Etienne Reijnen hadden een voorname rol bij de treffer, zo bleek na afloop.

Michael de Leeuw was deze keer niet de man van het doelpunt, maar van de assist. De aanvaller trok de vrije bal van Albert Rusnak bij de tweede paal perfect voor het doel waardoor Danny Hoesen kon scoren. Soms voelt een assist minstens net zo lekker als een doelpunt, beaamde De Leeuw.
“Vandaag zeker wel, heerlijk,” lacht De Leeuw. “Het is belangrijk dat er iemand staat en ik was heel blij dat Danny attent was en de bal binnenschiet. Het was voor tachtig procent een ingestudeerde vrije trap.”
De Leeuw legt uit: “Er stond veel wind dus ik had al contact met Albert over dat hij de bal hard moest trappen. Dan wordt het bij de tweede paal moeilijk voor de tegenstander. Tegen Reijnen had ik gezegd dat hij Vito Wormgoor een beetje naar binnen moest houden, zodat ik nog iets meer tijd had. Het belangrijkste blijft echter dat er iemand voor de goal staan en daar was Danny.”
Een belangrijke bijrol was dus weggelegd voor verdediger Etiënne Reijnen, al blijft de Zwollenaar bescheiden. “Je probeert hem iets op te houden, al had hij al door wat we van plan waren en daar de scheidsrechter op attendeerde,” zegt Reijnen. “Het moet ook niet te opzichtig en zonder een overtreding te maken, maar een klein beetje contact is soms net genoeg. Mijn rol in dit doelpunt moet je ook niet te groot maken. Het maakt me geen zak uit wie er scoort, de ontlading na de treffer was geweldig.”
Reijnen zag dat zijn ploeg veerkracht toonde en zich van een achterstand terug knokte. Daarbij doet de FC goede zaken op de ranglijst. “De gelijkmaker viel op een goed moment en toen kregen we ook wel vertrouwen dat er nog meer in zat. Dat de winnende goal in de laatste seconde valt, is natuurlijk fantastisch. We klimmen op de ranglijst en staan in de buurt waar we willen staan. Natuurlijk kunnen er nog veel dingen beter en dat willen wij ook. Daar werken we hard aan, maar uiteindelijk gaat het toch ook om winnen.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard