string(9) "claudebot"

De Junior Club heeft leden door het hele land.

Dinsdag 19 mei 2009 om 14:41

Eindelijk zijn dan de play- offs begonnen. Het was al een tijdje duidelijk dat FC Groningen op plaats zes zou eindigen en dus mee mocht dingen naar een ticket voor deelname aan de Europa League volgend seizoen. FC Utrecht was zaterdagavond de tegenstander en vanuit de Junior Club waren er vanuit het hele land, elf leden op tijd vertrokken naar stadion Galgenwaard om mee te lopen in de line-up. Omdat lange tijd onduidelijk was wie de tegenstander zou zijn en waar en wanneer er gespeeld zou worden, had de Junior Club helaas geen FanTour.

De leden die meeliepen in de line- up waren: Bobby Mast, Jan Leenes, Quinten Plate, Raymond Huizing, Ruben Balk, Jordy Balk, Arjen Bouwknegt, Tobias van Mierlo, Hessel Witkop, Sven Heikens en Hidde Sietsma. Het leuke van deze line-up was dat de leden niet alleen uit de omgeving van Groningen kwamen, maar sommige van hen wonen in Amersfoort, Hilversum of Amstelveen. Bij stadion Galgenwaard werden zij opgewacht door vrijwilligers van de Junior Club, waarna ze samen met de leden van de Junior Tigers naar de kleedkamer vertrokken. Toen iedereen het clubtenue aanhad, moesten ze in de spelerstunnel wachten op de spelers. Het stadion zat niet vol, maar toch blijft het spannend om samen met je helden het veld op te lopen.
Nadat alle spelers elkaar en de scheidsrechter hadden begroet, konden de leden zich weer omkleden en vanaf de tribune naar de wedstrijd kijken. Het was een leuke wedstrijd, waarin heel veel gebeurde en beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. FC Utrecht kwam drie keer op voorsprong, maar FC Groningen liet zich niet van de wijs brengen en heeft natuurlijk topscorer Marcus Berg in de spits lopen. Hij wist drie keer de bal voorbij doelman De Ruijter te schieten, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Aankomende donderdag wordt de return gespeeld in Euroborg en de winnaar van deze wedstrijd zal doorgaan naar de volgende ronde. Mocht deze wedstrijd ook eindigen in een gelijkspel, dan zal FC Utrecht zondag opnieuw de tegenstander zijn in Euroborg. Als je wilt dat FC Groningen donderdag al de strijd beslist, kom je helden dan aanmoedigen in Euroborg. Er zijn nog kaarten voor de echte FC Groningen fans, zodat we met z’n allen FC Groningen naar de overwinning kunnen schreeuwen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus