De Jubileumveiling is begonnen!

24 april 2022

De Jubileumveiling van FC Groningen en Catawiki is vandaag begonnen! Niemand minder dan veilingmeester Hans Nijland heeft daarvoor het startsein gegeven. Tot en met zaterdag 30 april worden de meest bijzondere items en experiences online aangeboden. Behalve de mogelijkheid om één van de vijftig unieke kavels te bemachtigen, zit deze veilingweek boordevol bekende sprekers en speciale activiteiten.  

Vanwege het vijftigjarig bestaan van de club, biedt FC Groningen haar supporters en andere geïnteresseerden de kans om mee te bieden op vijftig speciaal geselecteerde items en experiences, die via Catawiki online worden aangeboden. FC-er van weleer Hans Nijland vervult de rol van veilingmeester.  
 
De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan FC Groningen in de Maatschappij. Deze stichting zal het geld gebruiken voor Trainen in de Wijk en de strijd tegen bewegingsarmoede in Noord-Nederland.  
 
Kavels 
Een voorbeeld van één van de unieke kavels is een ingelijst shirt van Arjen Robben, uiteraard voorzien van handtekening en geleverd met certificaat van echtheid. Altijd al eens willen rijden in een Audi A5 Cabrio? Century, mobiliteitspartner van FC Groningen, stelt deze bolide een weekend lang ter beschikking aan de hoogste bieder. Voor kinderen en scholen die graag een week lang gymles willen krijgen van een echte FC-trainer, staat er ook een mooie experience online.  
 
Zomaar een greep uit de vijftig schitterende kavels die deze veilingweek centraal staan. Via deze link komen supporters en anderen direct op de betreffende veilingpagina van Catawiki.  
 
Meer dan een veiling 
Naast de veiling staat er nog veel meer te gebeuren. Zo komt er op vrijdag 29 april een livestream online waarin de tussenstand bekend wordt gemaakt en verschillende FC-ers het verhaal achter ‘hun’ kavels vertellen. De laatste dag van deze bijzondere week (zaterdag 30 april) staat in het teken van een tentoonstelling in Euroborg, waarbij alle kavels bezichtigd kunnen worden. Heb je zelf een zeldzaam shirt, oud stripboek of een sieraad waarvan je graag eens zou willen weten wat het waard is? Drie echte experts, met elk een eigen expertise, zijn aanwezig om jouw bijzondere object op waarde te schatten. 
 
Het belooft een bijzondere week te worden, met behalve een heuse Jubileumveiling onder leiding van Hans Nijland, hoofdrollen voor diverse FC-ers en een aantal mooie evenementen. Houd onze kanalen goed in de gaten, mis niks en succes met de veiling! 

Laatste nieuws