string(9) "claudebot"

‘De Graafschap-uit weer een hele andere wedstrijd’.

Vrijdag 23 september 2011 om 14:38

Zo’n zestig uur na de uitschakeling in Alkmaar, stapt FC Groningen zondag in de bus naar Doetinchem waar De Graafschap wacht in de zevende speelronde van Eredivisie. Het duel in Stadion De Vijverberg begint om 14.30 uur en zonder Jonas Ivens aan de aftrap.

De Belg kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart een schikkingsvoorstel van één duel, dat door FC Groningen werd geaccepteerd. De dubbele gele kaart voor Tim Sparv bleef zonder gevolgen voor de competitie. De Fin zal komend seizoen de eerste bekerwedstrijd moeten missen. Spits Suk Hyun-Jun zit nog wel op het ‘strafbankje’. Hij kan pas na het interlandweekeinde weer in actie komen in officiële wedstrijden.
Over de blessures was vrijdagochtend nog niet honderd procent duidelijkheid te geven. Koen van de Laak is er sowieso nog niet bij. Emil Johansson keert terug in de selectie van achttien spelers en ook Thomas Enevoldsen trainde donderdag tweemaal met de ‘Beloften-groep’. Zaterdag wordt gekeken of beide mannen weer inzetbaar zijn. Kees Kwakman kwam donderdag niet in actie wegens buikspierklachten. Hij is zondag wel weer inzetbaar. Lorenzo Burnet raakte donderdag geblesseerd aan een kuit en lijkt niet op tijd fit voor ‘De Graafschap’. Tom Hiariej werd in de rust uit voorzorg gewisseld met hamstringklachten.
Trainer Huistra stond vrijdagmiddag weer op het trainingsveld: “We werken nu snel naar zondag toe. Vandaag staat in het teken van herstellen en morgen komen de beelden en de analyse van De Graafschap aan bod. Een pluspunt van donderdagavond is dat we 120 minuten voluit bleven gaan en het met de ‘fitness’ goed zat. We zullen zondag weer diezelfde inspanning moeten leveren. De Graafschap-uit is weer een hele andere wedstrijd. Ze spelen een ander systeem en hebben een andere opvatting. Het blijft een lastige tegenstander, zeker als zij thuis spelen, dus wij zullen weer hetzelfde moeten opbrengen als donderdag.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus