string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘De blik weer naar boven richten’.

Dinsdag 18 februari 2014 om 14:33

In de 466ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste overwinning in 2014, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, gaat hij in op de staat van het veld in Euroborg en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“Hoewel zwaar bevochten, was de 1-0 overwinning afgelopen zondag op Go Ahead Eagles meer dan verdiend. Na de winterstop verzuimen we tot nu toe in wedstrijden een tweede goal te scoren, hetgeen beslissend kan zijn en waarbij we het onszelf dan ook een stuk gemakkelijker zouden  maken. Ook tegen Go Ahead bleef het door het uitblijven van een tweede treffer onnodig lang spannend. Compliment voor de ploeg is dat, na vier zware wedstrijden in tien dagen tijd, er tot het laatste moment werd geknokt voor de eerste overwinning van 2014.”
Veld
“De fysieke inspanningen, die geleverd moesten worden, waren vooral zwaar vanwege de staat van ons veld. Hierover is de afgelopen week enorm veel gesproken. Feit is dat onze grasmat de belasting van de vele neerslag en drie thuiswedstrijden op rij in een week tijd niet aan kan. Dat is op zichzelf niet heel verwonderlijk. Er zijn weinig velden, die zich onder dergelijke condities houden. Het is onmogelijk in zo’n kort tijdsbestek onder deze weersomstandigheden de grasmat te laten herstellen. Veel mensen hebben zich de afgelopen periode intensief bezig gehouden met de zorg over ons veld en dankzij hun inspanningen was het niet nog slechter, dan het nu al was.”
“Neemt niet weg dat ook wij vinden dat ons veld op dit moment geen visitekaartje is. We gaan de grasmat de komende periode zo goed mogelijk prepareren voor de twee volgende thuiswedstrijden op rij in de eerste week van maart, tegen Cambuur en Feyenoord. Na het seizoen zullen wij maatregelen treffen, die moeten leiden tot een structureel betere grasmat. Voor die tijd zullen wij het veld niet vervangen.”
Ranglijst
“Door de vier punten in de afgelopen twee wedstrijden kunnen we de blik op de ranglijst weer naar boven richten. Hoewel alle ploegen in de hele brede middenmoot nog dicht bij elkaar staan, willen wij graag aansluiten bij de groep naar boven toe. We zijn dan ook nieuwsgierig naar het treffen tegen FC Utrecht, komende zondag in Stadion Galgenwaard.”
Zonnecentrale
“In aanwezigheid van een groot aantal van de ‘eigenaren’ van de 531 zonnepanelen is afgelopen zondag de zonnecentrale op het dak van Euroborg officieel geopend. FC Groningen is hiermee de eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland waar op het dak van het stadion zonnepanelen zijn gelegd.”
Collecte
“Voor aanvang van de wedstrijd tegen Go Ahead is zondag gecollecteerd voor het UMCG Kanker Research Fonds in Groningen en het KWF. De Stichting Samen Strijden tegen kanker organiseert op zondag 30 maart 2014 een grootschalig spinning-evenement in Roden. FC Groningen zal daar eveneens een bijdrage leveren. Ook de opbrengst van de collecte van 2.538,71 euro gaat naar deze doelen. De organisatie spreekt van ‘een waanzinnig mooi bedrag, waar we natuurlijk erg blij mee zijn’ en samen met hen bedanken wij alle mensen hartelijk voor hun donatie.”
Bijeenkomsten
“Vanavond (dinsdag – red.) is ondergetekende spreker op een bijeenkomst van de Groningse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie, JOVD, in Grand Café Time Out in de Poelestraat. Tijdens een interactieve sessie zullen tal van onderwerpen ter sprake komen.”
“Morgenavond (woensdag – red.) wordt er een relatiebijeenkomst gehouden van de ‘Vrienden van de Jeugdopleiding’ in Familiehotel Paterswolde. De ‘Vrienden’ bestaan uit zakelijke partners en particulieren met een hart voor talentontwikkeling en jeugdvoetbal, die de opleiding financieel ondersteunen. Hiermee worden activiteiten mogelijk gemaakt, die bijdragen aan de ontwikkeling van jeugdspelers.”
Prijs
“Met de mededeling en onze hartelijke felicitaties dat sponsorrelatie RSE Telecom & ICT uit Winschoten vorige week tijdens een feestelijke ondernemersbijeenkomst de winnaar is geworden van de tweede Ondernemersprijs Oost-Groningen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard