De bal rolt weer, FC Groningen verslaat Heracles Almelo.

Zaterdag 01 augustus 2020 om 21:51

FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 gewonnen. De Trots van het Noorden versloeg Heracles Almelo in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0. Kian Slor was vlak na rust de doelpuntenmaker voor de FC.

Voor het eerst in bijna vijf maanden rolde de bal weer in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Trainer Danny Buijs had een dag voor de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo aangegeven dat alle beschikbare veldspelers maximaal 45 minuten in actie zouden komen. Keeper Sergio Padt speelde het volledige duel, nieuweling Wessel Dammers maakte zijn eerste minuten in het groen-witte shirt.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Romano Postema al na vier minuten een goede kans. De jonge aanvaller liet zijn spitseninstinct zien en kwam goed voor zijn man. Postema schoot een lage voorzet van rechts in het zijnet. Ramon Pascal Lundqvist kopte tien minuten later in de handen van keeper Janis Blaswich. Mo El Hankouri kreeg enkele minuten daarna een goede mogelijkheid nadat hij uitstekend werd vrijgespeeld. De aanvaller schoot via zijn tegenstander naast.

De 17-jarige Björn Meijer, afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen, maakte na ruim een half uur spelen zijn officieuze debuut in het eerste elftal als vervanger van Gabriel Gudmundsson. Een vooraf afgesproken wissel. Op slag van rust kreeg Postema zijn tweede goede mogelijkheid van de wedstrijd. Wederom kwam de spits goed voor zijn tegenstander, deze keer vloog de inzet over het doel.

Na rust kwam er een totaal gewijzigd team terug op het veld. Alleen doelman Padt bleef staan. De FC kwam fantastisch uit de startblokken en maakte binnen twee minuten spelen een treffer via aanvaller Kian Slor. FC Groningen zorgde in de beginfase van de tweede helft met snel spel over de flanken voor veel gevaar voor het doel.

Heracles kreeg twintig minuten voor tijd een grote kans op de gelijkmaker. Delano Burgzorg kon één op één richting Padt, maar de keeper bleef goed naar de bal kijken en kwam als winnaar uit de strijd. Het was de enige keer dat de doelman echt handelend moest optreden.

Beide ploegen kwamen in de slotfase van het duel niet meer tot grote mogelijkheden waardoor FC Groningen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 uiteindelijk met 1-0 wist te winnen voor het oog van bijna 2.500 toeschouwers. De volgende oefenwedstrijd van de Trots van het Noorden is op dinsdag 11 augustus op bezoek bij FC Emmen. Op vrijdag 14 augustus speelt de FC weer thuis. PEC Zwolle is dan om 19.00 uur de tegenstander.