string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De allerliefste wens van Laura, Esther, Bram en Julian realiseren.

Woensdag 14 december 2011 om 11:40

De competitiewedstrijd FC Groningen- FC Utrecht zal zaterdag volledig in het teken staan van Make-A-Wish Nederland, vanaf 1 januari 2012 de nieuwe naam van Doe Een Wens Stichting Nederland. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigend ziekte. FC Groningen gaat met alle partners, supporters en sponsors proberen nog vlak voor de feestdagen de allerliefste wens van Laura, Esther, Bram en Julian te realiseren.

Naast de aandacht voor de naamswijziging van Doe Een Wens in Make-A-Wish Nederland wil FC Groningen met haar partners, supporters en sponsors vlak voor de feestdagen de allerliefste wens van 4 ernstig zieke kinderen vervullen.
Laura is 9 jaar en heeft diabetes in een ernstige vorm. Dit beperkt haar leven voortdurend. Laura droomt ervan om al die beperkingen van haar af te schudden. In die droom is ze een topmodel, die prachtig gekleed en gestyled een fotoshoot maakt in tropische sferen.
Esther is een stoere meid van 16 jaar. Ze heeft leukemie en ondergaat zware chemobehandelingen. Ze wordt helemaal blij als ze vertelt over haar liefste wens:  een ontmoeting met Cristiano Ronaldo bij een wedstrijd van Real Madrid in Spanje. Zelf voetbalde ze ook, toen haar conditie nog goed was. Stiekem droomt ze ervan zelf een hele goede spits te worden. Een ontmoeting met Ronaldo betekent het bewijs dat soms het onmogelijke mogelijk kan worden. Dat zal haar en haar familie helpen om door te vechten.
Bram is 16, zijn leven wordt beheerst door zware epilepsie aanvallen en hij functioneert daardoor op een veel lager niveau. Zijn allerliefste wens is het bouwen van een boomhut in zijn achtertuin. Het bouwen en de boomhut zijn allebei belangrijk. Het betekent voor Bram zelfstandigheid.
Julian is 7 en heeft een hersentumor. Zijn leven is heel anders geworden sinds de zware behandelingen, die hij moet ondergaan. Zijn ouders geven aan dat het gezin in de “overlevingsmodus” zit. Uit elke zin die Julian spreekt, blijkt dat hij gek is van dieren. Samen met elkaar naar de dierentuin gaan om daar zelf dierenverzorger te mogen zijn, kan het gezin weer energie geven om door te gaan.
Magisch effect
Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte helemaal. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.
Vrijwilligers
Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 4.000 levensbedreigend zieke kinderen hun allerliefste wens. Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 380 vrijwilligers. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Kijk voor meer informatie op www.makeawishnederland.org

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’