De Aanpakkers: zes toptalenten die werken aan een ultieme droom

26 januari 2022

FC Groningen is de kartrekker van een nieuw project genaamd de ‘Aanpakkers’. Een samenwerking tussen de grootste topsportorganisaties in het Noorden en diverse partners. Doel is de inspirerende waarde van topsport aan een breed publiek te tonen. Bij de ‘Aanpakkers’ worden zes toptalenten uit verschillende sporten een jaar lang gevolgd in verschillende videoafleveringen en andere online content. Middenvelder Daniël van Kaam is één van deze zes jongelingen die wordt gevolgd. Via de ‘Aanpakkers’ leert men de mens achter het toptalent echt kennen. Nog voordat de dromen werkelijkheid zijn geworden.

Daniel van Kaam1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer & Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen.
 
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De eerste aflevering met Van Kaam is hier terug te kijken.

Britt Weerman
In de aflevering die deze week wordt gelanceerd, staat een kennismaking met atlete Britt Weerman centraal. Weerman legt de lat hoog. Letterlijk, want deze atlete gaat op het onderdeel hoogspringen voor het maximale. De hoogspringster uit Assen vloog vorig jaar naar de Europese titel voor vrouwen onder-20. Weerman begon op jonge leeftijd met turnen en schakelde op haar 13e over naar atletiek. Bij haar club, Groningen Atletiek, traint ze vrijwel iedere dag van de week. Elke dag beter worden, altijd het doel de lat net een centimeter hoger te kunnen leggen. Weerman gaat voor het hoogst haalbare; een sprong richting de top. 

Laatste nieuws