De Aanpakkers: Verhuizen voor je sport

9 februari 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder, Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden. 

aanpakkers melanie2

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen.
 
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.

Melanie Helweg
Melanie Helweg laat zien dat er geen enkele reden is om niet tot topprestaties te komen in sport. De 21-jarige Groningse is opgegroeid in Beerta en fanatiek handbikster. Helweg is zeer sportief en kwam na het uitproberen van verschillende sporten in contact met handbiken. Ze heeft een mooie toekomst voor zich in haar sport en verhuisde zelfs voor de sport naar een absolute topsportomgeving; Papendal. Haar doel met de Aanpakkers is om het handbiken een groter podium te geven en mensen kennis te laten maken met haar passie. Helweg droomt groot, van de Paralympische Spelen en heeft daar veel voor over. Maak kennis met deze Aanpakker in onderstaande video 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook

Laatste nieuws