De Aanpakkers: Terug van het WK

5 oktober 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten uit het noorden worden een jaar lang gevolgd. 

1_2.15.1

Britt Weerman is teruggekeerd uit Colombia waar ze zich plaatste voor de finale van het WK atletiek. De hoogspringster bezit een flinke dosis doorzettingsvermogen en drijft zichzelf tot het uiterste om haar dromen te bereiken. Dit doet ze echter niet alleen, samen met haar coach zorgt ze ervoor dat ze steeds beter wordt en haar ambities nastreeft. Door stappen te maken, constant te blijven springen en hard te trainen hoopt Britt uiteindelijk haar grootste doel te behalen: de Olympische Spelen.

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Hoofdrolspelers zijn voetballer Daniël van Kaam, roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws