De Aanpakkers: Onmisbare rol van ouders

13 april 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.  

2_1.44.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Kjeld Zuidema 
Alles staat voor Kjeld Zuidema in het teken van basketbal. Hij werkt keihard en niet alleen zijn leven, maar ook dat van zijn familie is er volledig op afgestemd. Vanaf het allereerste begin ondersteunen vader Hans en moeder Esther hun zoon in zijn weg naar een professionele carrière en de top van de basketbalwereld. Samen vormen zij een sterk team, waarin beiden een eigen rol hebben. In deze aflevering maakt de kijker kennis met Kjeld zijn ouders en wordt duidelijk hoe belangrijk zij zijn voor de forward van Donar.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws