De Aanpakkers: niet te onderschatten

27 april 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.

2_2.24.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Melanie Helweg
Dat Melanie Helweg een absolute doorzetter is, staat buiten kijf. Al van jongs af aan lijkt niets vanzelfsprekend, maar de handbikester is niet te onderschatten en overwint uitdaging na uitdaging. Vader Erik en moeder Monika zijn daarbij haar steun en toeverlaat. Bij hen, de mensen van wie ze het meest houdt, kan Melanie haar frustraties kwijt. Er is voor beide ouders niets mooiers dan hun dochter stimuleren en helpen haar droom te verwezenlijken. In een nieuwe aflevering ontmoet de kijker de belangrijkste personen achter Melanie Helweg en vertellen zij wat hun (klein)dochter zo speciaal maakt.

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws