string(9) "claudebot"

De Aanpakkers: Mooie erkenning voor Louise Liemberg.

Woensdag 16 maart 2022 om 16:01

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder, Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.  

liemberg3

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Louise Liemberg
Enkele weken geleden maakten de volgers kennis met Louise Liemberg. Een topsporter die iedere dag keihard werkt en door grenzen heen gaat om beter te worden. In de tweede aflevering met de roeister in de hoofdrol is te zien dat haar doorzettingsvermogen en drive om de top te halen een mooie erkenning oplevert. Daarnaast maakt de kijker in deze aflevering kennis met de oma van Liemberg. Voormalig Nederlands Kampioen en het grote voorbeeld van de roeister. Kan ze ooit sportief in haar voetsporen treden? 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus