De Aanpakkers: Melanie in Papendal

29 juni 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden. 

1_2.15.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Melanie Helweg
Melanie Helweg is op haar route naar de top in het handbiken verhuisd naar Papendal, ruim twee uur bij haar ouderlijk huis vandaan. Op sportcentrum Papendal bevindt Melanie zich tussen de absolute top van de Nederlandse sport. Middels de uitstekende faciliteiten en de optimale begeleiding van specialisten kan ze iedere dag werken aan haar loopbaan op weg naar grootse prestaties. Leven voor je sport betekent dat je ook opofferingen moet doen en de nieuwe omgeving vergt ook een aanpassingsperiode. Daarnaast is het Sportcentrum Papendal ook zeer inspirerend en best gezellig.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws