De Aanpakkers: het belang van je teamgenoten

20 april 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam, worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.

2_2.38.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Markus Held 
Volleyballer Markus Held heeft een ondoorgrondelijke ambitie om de absolute top te halen in zijn sport, zo bleek uit de vorige aflevering met de spelverdeler in de hoofdrol. De 21-jarige speler van Lycurgus eist veel van zichzelf. Op het veld, en in zijn studie aan de universiteit. In een teamsport ben je echter niet alleen verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar moet je samen met je team voor het hoogst haalbare gaan. In de aflevering van deze week zien we waar dat toe kan leiden: Held en Lycurgus stoten door naar de finale om de beker. En inmiddels is deze prestigieuze prijs zelfs al in de wacht gesleept! 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws