De Aanpakkers: ‘Gouden’ oom als inspiratiebron

16 februari 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder, Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.  

2_1.86.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Markus Held 
In de aflevering van deze week staat volleyballer Markus Held centraal. De spelverdeler begon op zijn achtste voor SSS Barneveld en speelt sinds 2021 voor Amysoft Lycurgus. Naast zijn sport studeert Held Psychologie aan de Rijksuniversiteit in zijn woonplaats Groningen. De 21-jarige topsporter is echter niet de enige in zijn familie met volleybaltalent. Zo speelde vader Willem ook op het hoogste niveau en maakte oom Henk-Jan zelfs deel uit van de gouden Olympische ploeg in 1996. Maak in onderstaande video kennis met deze Aanpakker.  
 
Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws