De Aanpakkers: Daniël van Kaam 'Liefde voor voetbal'

10 augustus 2022

Daniël van Kaam is één van de zes jonge topsporters die wordt gevolgd in de contentserie De Aanpakkers. In de nieuwste aflevering komt de liefde voor het voetballen ter sprake.  Als prof is Van Kaam iedere dag van de week met voetbal bezig en staat ieder moment van de dag in het teken van presteren. De absolute liefde voor voetbal blijft echter altijd een belangrijke drijfveer. 

JW2022202312134

Daniël van Kaam brak door vanuit de Opleiding van FC Groningen en groeide uit de jeugdinternational van het Nederlands Elftal. De middenvelder kent de werkwijze van de club goed. In de nieuwste aflevering van De Aanpakkers komen coördinator fysieke ontwikkeling Jarno Voorintholt en performance coach Frank van der Stelt aan het woord over de jonge speler.

Van Kaam vertelt in de aflevering zijn inspiratie te halen uit andere voetballers, maar ook trainers als Voorintholt kunnen hem op een positieve manier beïnvloeden. “Jarno heeft ervaring als marinier. Hij stuurde me laatst een link met een video over zijn opleiding. Daarmee laat hij me inzien hoe anderen reageren op bijvoorbeeld tegenslagen.”  
 
In de nieuwste aflevering van De Aanpakkers loopt Van Kaam een rondje in ‘zijn buurt’ in de Groningse wijk waar de voetballer sinds enige tijd woont. Op het voetbalpleintje aan het einde van de straat vertelt de Groninger over zijn liefde voor voetbal.

“We hadden thuis een grote tuin, hadden een bal en begonnen met voetballen. Het is mijn leven geworden, ik ben er iedere dag mee bezig en toch raak ik er niet verveeld van. Dan moet het wel het leukste zijn wat er in mijn leven is. Weten dat je de persoon voorbij kan gaan, nieuwe bewegingen die lukken, dat zijn mooie momenten.”
 
Kaka en Messi zijn voorbeelden voor hem geweest en Van Kaam beseft dat hij nu zelf in de rol zit waarbij de voetballer een voorbeeld is voor jeugd. Bijvoorbeeld zijn buurjongen waarmee de jeugdinternational laatst een balletje ging trappen. “Ik heb er veel naar gekeken in video’s van bijvoorbeeld Messi. Welke lichaamsschijnbewegingen hij maakt. Als het voor hem werkt, werkt het voor mij vast ook. Natuurlijk heb ik door dat ik nu ook een voorbeeld ben voor jonge jongens, maar ik kan het me niet goed voorstellen. Als ik naar mezelf kijk, zie ik mezelf en niet de voetballer Daniël van Kaam. Het is soms wat ongemakkelijk.”
 
Bekijk de nieuwste aflevering van De Aanpakkers via onderstaande videoplayer. 

De Aanpakkers
Onder de vlag van Meer en Beter Bewegen wil FC Groningen zoveel mogelijk mensen in het achterland in beweging brengen. In samenwerking met onder andere Donar, Lycurgus, Topsport Noord en de gemeente en provincie Groningen is de Trots van het Noorden afgelopen januari begonnen met de Aanpakkers. Dit is één van de projecten waarbij de kracht van topsport wordt ingezet om maatschappelijke doelen te bereiken.
 
Behalve FC-er Daniël van Kaam worden roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg gevolgd tijdens de documentairereeks. Alle beschikbare afleveringen zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de Aanpakkers. 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws