string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Aanpakkers: Daniël van Kaam, familie en realisme.

Zaterdag 12 maart 2022 om 15:00

Keihard werken en beter worden. Belangrijke pijlers voor FC Groningen. Ook bij Daniël van Kaam staan deze zaken hoog in het vaandel. Maar op de weg naar de top gaat het om meer dan dat. Een familie om op terug te vallen en een flinke dosis realisme zijn ook onmisbaar in de ontwikkeling van een voetballer. Van Kaam is één van de talentvolle Noordelijke sporters die wordt gevolgd binnen het project de ‘Aanpakkers.’ De zevende aflevering van deze meerdelige serie vertelt de jeugdinternational van Oranje over zijn omgeving. 

Daniel afl 2.00_01_56_24.Still002

In aflevering 1 van deze bijzondere reeks was te zien hoe Van Kaam zich probeerde terug te knokken in de basisopstelling van FC Groningen. Het is een kwestie van vallen en opstaan, overwegingen maken en veel praten met mensen in zijn omgeving. Vooral met zijn broertje Joël, ook afkomstig uit de Opleiding en inmiddels op huurbasis uitkomend voor FC Emmen, heeft Daniël een goede band. “Je kunt beste vrienden hebben, maar een broertje is toch altijd anders. En hij is ook wel een soort beste vriend, ik kan alles met hem delen.” 
 
Van Kaam hecht veel waarde aan familie. Zeker in lastigere tijden in het voetbal, is het prettig om een uitvalsbasis te hebben. “Als ik nu bij mijn ouders thuis kom, is het heel relaxed. En wanneer er in je privé dingen spelen én in het voetbal gaat ook niet goed, dan is dat dubbelop.” 
 
Buiten familie praat de Opleidingsspeler ook met andere mensen, zoals zijn trainer, die begrip heeft voor zijn situatie en eventuele vertrekwens. Toch geeft Van Kaam het niet zomaar op bij de Trots van het Noorden. “Als je die ene kans krijgt, moet je hem pakken. En gewoon goed blijven trainen en focussen op de dingen die je wel onder controle hebt.” De zevende aflevering en daarmee de tweede in de reeks met Daniël van Kaam, is vanaf nu te zien op het YouTube-kanaal van de Aanpakkers of onderstaande videoplayer. 

De Aanpakkers 
Noord-Nederland barst van het jonge talent. In sport, in studie, in wat dan ook. Iedere Noordeling heeft wel een talent en de aanpakkersmentaliteit in deze regio kan een verschil maken. Topsporters richten hun leven dusdanig in om absolute topprestaties te kunnen leveren. Jonge sporters die anderen inspireren en motiveren het uiterste uit zichzelf en de sportfaciliteiten te halen. Want wie iets in het leven wil bereiken, moet de kansen pakken en doorzetten. Waar het voor anderen stopt, gaat een aanpakker verder. 
  
Van Kaam wordt het komende jaar samen met vijf andere toptalenten uit het Noorden gevolgd voor het project de 'Aanpakkers’. Naast de voetballer van FC Groningen spelen aanpakkers Louise Liemberg (roeien), Kjeld Zuidema (basketbal), Britt Weerman (atletiek), Markus Held (volleybal) en Melanie Helweg (handbiking) in zes afleveringen per sporter geportretteerd. 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’