De Aanpakkers: constante druk

25 mei 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam, worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden.

1_1.32.1

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen.  
   
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.

Louise Liemberg 
Als topsportster heeft Louise Liemberg te maken met constante druk. Maar naar eigen zeggen voelt de roeister daar weinig van in haar dagelijkse leven. Ze haalt juist plezier en energie uit een bomvol programma en natuurlijk het roeien, waar ze veel aan gehad heeft. Mentale weerbaarheid, discipline, durf. De sport heeft haar doen groeien. Toch was er één moment in haar nog jonge carrière, waarop sporten op topniveau ineens een stuk minder leuk leek te zijn. In een nieuwe aflevering van de Aanpakkers vertelt Louise Liemberg meer over druk, wat roeien voor haar betekent en dat ene zware moment.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws