string(9) "claudebot"

Danny Menting doet gewoon zijn ding.

Zaterdag 08 januari 2011 om 22:11

Omdat FC Groningen alleen in Koen van de Laak een geblesseerde speler kent, werd er slechts één speler uit de Beloften opgeroepen voor het trainingskamp op Tenerife. Dat werd de multifunctionele Danny Menting, Groninger en afkomstig uit de eigen opleiding van de club.

Na de eerste dag op het Canarische eiland laat Menting weten niet echt verrast te zijn dat hij mocht aansluiten voor het trainingskamp bij de eerste selectie. “Ik hoorde het maandag en woensdag voor vertrek had ik nog een gesprek met de trainers. Afgelopen zomer was ik ook al mee tijdens het voorbereidingstoernooi dat we speelden in Portugal. Maar het is natuurlijk mooi dat ik er nu weer bij zit. Weer een stapje hoger dan Jong FC Groningen en je leert hier veel van.”
Ambitieus
Menting kent zijn rol en zijn positie binnen de selectie, maar is ook gezond ambitieus. “Natuurlijk wil je je laten zien, maar ik wil me niet geforceerd gaan bewijzen of zo. Ik doe gewoon mijn ding en weet dat ik ondergeschikt ben aan het team. Zo stond ik tijdens de ochtendtraining linksback. Ik heb al op veel posities gespeeld, maar nog niet daar. Maar het was een tactische training en natuurlijk is dat geen probleem.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’