string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Danny Holla verlengt contract bij FC Groningen.

Donderdag 09 april 2009 om 17:08

FC Groningen heeft een nieuwe verbintenis weten af te sluiten met Danny Holla. De 21-jarige middenvelder tekende een nieuw en verbeterd contract, dat loopt tot medio 2013. De oude overeenkomst zou medio 2010 eindigen.

Holla is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde als invaller in de bekerwedstrijd tegen TOP Oss op 20 september 2006. Twee maanden later was de uit Almere afkomstige speler voor het eerst basisspeler in het team van trainer Ron Jans, dat was in de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Willem II. Holla kwam in dat eerste seizoen tot tien officiële duels voor FC Groningen.
Verhuurd
In het belang van zijn persoonlijke ontwikkeling werd Holla aan het begin van het seizoen 2007/2008 verhuurd aan FC Zwolle. Voor de Zwolse club uit de Jupiler League speelde hij 23 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. In Zwolle werden de prestaties van de middenvelder bijna wekelijks bekeken door vertegenwoordigers van FC Groningen. De rapporten over hem waren goed. Holla was halverwege het seizoen dan ook de logische vervanger voor de tussentijds naar Ajax vertrekkende Rasmus Lindgren. Daarmee keerde Holla na een half jaar al terug in Euroborg.
Basisplaats
Dit seizoen veroverde Holla snel een basisplaats in de ploeg van Jans en zijn prestaties gaven FC Groningen aanleiding met hem om de tafel te gaan zitten. Manager technische zaken Henk Veldmate licht toe: “Hoewel zijn contract nog doorliep, wilden wij graag met Danny Holla in gesprek over een nieuwe, verbeterde overeenkomst. We zijn zeer te spreken over de ontwikkeling die Holla met name dit seizoen doormaakt en vinden het belangrijk een Nederlandse jongen uit de eigen opleiding langer aan ons te binden. We zijn dan ook zeer tevreden dat het is gelukt overeenstemming te bereiken.”
Content
Holla, die onlangs werd geselecteerd voor Nederland B maar geblesseerd moest afzeggen, toonde zich eveneens content met zijn nieuwe contract. “Ik zie dit nieuwe contract als een beloning voor mijn inzet en ik stel het zeer op prijs dat de club mijn prestaties op deze manier heeft weten te waarderen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Groningen en ik denk me hier nog prima verder te kunnen ontwikkelen. Ik zie hier kansen voor mezelf, maar ik geloof ook dat we met FC Groningen nog stappen kunnen zetten en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. Alle reden dus om bij deze club bij te tekenen.”
Holla werd tijdens de onderhandelingen begeleid door Johan Wins van het bureau Gr8soccer.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard