Dankzij sterke eerste helft wint FC Groningen B1 van de koploper.

Woensdag 23 maart 2016 om 19:55

Slechts twee competitieduels stonden er voor de jeugdteams van FC Groningen op het programma. Daarin vielen belangrijke zeges te noteren.

FEYENOORD A2 2-3 FC GRONINGEN A1
0-1 Joey Salden (15.), 0-2 Yassine Zakir (23.), 1-2 (42.), 2-2 (65.), 2-3 Daniel Bouman (79.)
opstelling FCG A1 Jan Hoekstra, Niels Ridderstap, Marijn Ploem, Youri ter Arkel (65.Luuk Kuipers), Dennis van Duinen, Mohammed Abdoel Karim, Yassine Zakir (75.Nagesh Amatsaleh), Gerald Postma, Ozan Kokcu, Daniel Bouman, Joey Salden (70.Matthijs Hardijk).
De A-junioren van FC Groningen bleven voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen. De groenwitte formatie domineerde voor rust maar vergat om met een ruime voorsprong in te gaan. Beide teams kregen in de eerste helft de rode kaart. Na rust kwamen de Rotterdammers langszij maar het was uiteindelijk Daniel Bouman die de ploeg van trainer Peter Hoekstra naar de overwinning schoot.
FC GRONINGEN B1 3-2 ADO DEN HAAG B1
1-0 Sam Crowther (24.), 2-0 Sam Crowther (31.), 3-0 Luka Prljic (40.), 3-1 (67.), 3-2 (80.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda (55.Joep van de Haar), Ousmane Barry, Ken Raghoebar (70.Teun Cools), Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Ludovit Reis (78.Martijn van Maastrigt), Daniel van Kaam, Mees Gootjes, Sam Crowther (70.Tapmahoe Sopacua), Mark Westra, Jhurrey Margaritha.
De ploeg van trainer Sander van Gessel pakte in de Eerste Divisie Hoog een mooie overwinning op de koploper. Voor rust domineerde de thuisploeg op alle fronten en creeerde het tal van goede kansen. Al vroeg in de wedstrijd lobde Jhurrey Margaritha over. Na een kwartier spelen kopte Sam Crowther uit een hoekschop van Daniel van Kaam net naast. Nadat Margaritha van dichtbij de lat had geraakt was het in de 24ste minuut wel raak. Een steekbal van Mark Westra werd door Sam Crowther koeltjes afgerond. Crowther tekende later ook voor de tweede treffer, ditmaal bediend door een fraaie pass van Ousmane Barry. In de slotminuut was ook Luka Prljic uit een corner van Van Kaam trefzeker. Het spelbeeld in de tweede veertig minuten was totaal anders. De FC kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van ADO. Doordat ook de gasten voor weinig gevaar zorgden was de amusementswaarde behoorlijk lager. In het laatste kwart kwam ADO meer opzetten en dat leverde de tegenstander twee doelpunten op waardoor de spanning tot het laatste moment bleef.