string(9) "claudebot"

Dank, dank, dank!

Dinsdag 31 mei 2011 om 14:52

In de 333ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de afloop van het seizoen, spreekt hij zijn dank en waardering uit aan alle mensen die betrokken zijn bij FC Groningen en kijkt hij vooruit naar het jubileumfeest van komende vrijdag in Martiniplaza.

“We hebben afgelopen zondag in Euroborg een zinderende ontknoping van het seizoen meegemaakt. Dat wat voor onmogelijk werd gehouden, na de blamerende 5-1 nederlaag in Den Haag, werd toch nog bijna werkelijkheid. Met de 5-1 winst namen de mannen van trainer Pieter Huistra niet alleen revanche, ze hebben met het spel, de mentale veerkracht en de passie de harten van heel Groningen veroverd en ook landelijk was er veel respect en waardering voor de wederopstanding van FC Groningen. Het is dan ontzettend zuur dat uitgerekend strafschoppen de beslissing brengen. Maar alles en iedereen was het er na afloop over eens dat het een zeer memorabele middag was geweest in Euroborg. En de vijfde plaats in de Eredivisie blijft staan. We hebben een prachtig seizoen beleefd.”
Hele rits
“Daarom willen wij vanaf deze plaats een hele rits mensen bedanken. Op de eerste plaats natuurlijk onze supporters. Dit seizoen was Euroborg vijftien van de zeventien competitiewedstrijden uitverkocht. Ook na de 5-1 nederlaag in Den Haag lieten de supporters ons niet in de steek en bijna twintigduizend mensen zorgden er dan ook voor dat zich een ongekend scenario voltrok. De sfeer in Euroborg was dit seizoen ouderwets goed en afgelopen zondag zelfs uitmuntend. Dank daarvoor!”
“Verder dank aan onze sponsors. Ook zij hebben meer dan hun steentje bijgedragen aan het afgelopen seizoen. Noordlease danken we voor vier jaar betrokken hoofdsponsorschap. Shirtsponsor Bos Incasso is zelfs bereid om ondanks een twee jaar doorlopend contract plaats te maken op de achterzijde van ons shirt voor een nieuwe shirtsponsor Energy Valley. Samen met het binnenhalen van Essent als nieuwe hoofdsponsor is daarmee tevens de commerciële basis gelegd voor de komende seizoenen.”
Vrijwilligers en personeel
“Dank ook aan al onze vrijwilligers – op wie wij te allen tijde een beroep konden doen – , aan al het personeel en medewerkers van de club – die zich met ziel en zaligheid hebben ingezet voor de club en zeer betrokken zijn – ,onze Raad van Commissarissen – die de directie en het managementteam de ruimte en het vertrouwen hebben gegeven om goed te functioneren en ons met raad en daad hebben bijgestaan – ,de lokale overheden – met wie wij constructief hebben weten samen te werken – ,de directie van Euroborg en de medegebruikers van het complex – die flexibel zijn geweest en vaak begrip hebben getoond voor bijvoorbeeld wijzigingen in het speelschema, hetgeen ook consequenties voor hen heeft – ,de mensen van het supportersproject – die ons op een goede wijze steunen bij de begeleiding van onze supporters – en tot slot ook de media, waarmee wij op een zeer professionele en prettige wijze hebben kunnen samenwerken. Allen: dank, dank, dank!”
Afscheid
“Gisterenmiddag (maandag – red.) hebben spelers en staf tijdens een besloten bijeenkomst afscheid genomen van elkaar. De meeste mensen zien elkaar op maandag 27 juni weer terug in Haren, als daar na de vakantie de eerste training van het seizoen 2011/2012 op het programma staat. Maar er werd ook afscheid genomen van mensen, die na de zomer niet meer terugkeren bij de club. Zo vertrekken fysiotherapeut Ton Rozema, materiaalman Anton Lubben en voormalig spelershomebeheerder Menco Huizinga. Zij allen waren reeds decennia lang in dienst van FC Groningen en het was dan ook een emotioneel afscheid.”
Transfermarkt
“Ook van de vertrekkende spelers werd afscheid genomen. Jorrit Kunst, Darryl Lachman, Norair Mamedov en Fredrik Stenman zetten hun voetbalcarrière elders voort. Wat er verder de komende zomer nog op de transfermarkt gebeurt, valt af te wachten. Zoals wellicht bekend is het transferwindow geopend tot 1 september en tot die tijd kan er nog heel wat gebeuren. Dat geldt ook voor Tim Matavz. Hij heeft ons afgelopen vrijdag laten weten de stekker uit de onderhandelingen met Napoli te trekken. Het duurde Tim allemaal te lang en hij wilde niet langer in onzekerheid verkeren. FC Groningen had overeenstemming met Napoli over een transfer van Matavz naar Italië, maar zoals het op dit moment lijkt speelt Tim ook volgend seizoen voor FC Groningen. Hij heeft nog een doorlopend contract tot medio 2013.”
Commerciële afdeling
“Ook buiten de lijnen vinden er transfers plaats en dan met name op onze commerciële afdeling. De accountmanagers Winnie Hensen en Koen Janssen verlaten de club. Zij worden per 1 juli opgevolgd door respectievelijk Marieke Hermelink en Ben Haverkort. Die laatste is geen onbekende in de voetbalwereld. Haverkort was namelijk tot en met afgelopen seizoen scheidsrechter in het betaalde voetbal en floot toevalligerwijs met FC Groningen – VVV-Venlo op zondag 3 april zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal. Haverkort was ook de leidsman bij de opening van Euroborg op vrijdag 13 januari 2006. Hij begint 1 juli op onze commerciële afdeling en zal vanaf 1 oktober volledig zelfstandig de werkzaamheden van Koen Janssen overnemen. Wij wensen zowel Marieke als Ben veel succes in hun nieuwe functie en Winnie en Koen in hun verdere maatschappelijke carrière.”
Reservelijst
“Gisteren (maandag – red.) is de eerste lichting supporters op de reservelijst aangeschreven en uitgenodigd om langs te komen in Euroborg voor een seizoenkaart. Wij hebben nog een paar honderd seizoenkaarten beschikbaar voor 2011/2012 en supporters die zich hebben laten registreren op onze reservelijst krijgen voorrang bij het aanbod.”
“Morgenavond (woensdag – red.) zit ondergetekende in een forum bij v.v. GOMOS voor sponsors en bedrijven uit Drenthe. De overige forumleden zijn Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten en Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International.”
Verjaardag Groby
“Donderdag is het Hemelvaartsdag en is ons stadion gesloten. Vertegenwoordigers van onze Fanshop en onze veiligheidsorganisatie zijn die dag aanwezig tijdens de Hemelvaartsmarkt in Eenrum voor de verkoop van merchandise artikelen en het werven van vrijwilligers voor de club.”
“Vrijdag wordt bij Intersport Megastore Groningen de zesde verjaardag gevierd van onze clubmascotte Groby. Groby zal rond 12.00 uur aanwezig zijn en alle kinderen zijn welkom. Daarnaast is Groby zaterdag in Appingedam bij het Damster jeugdtoernooi. Voetbalvereniging De Pelikanen organiseert deze dag in verband met het jubileum van de club. De FC Groningen Junior Club zal vertegenwoordigd zijn met een promotiestand.”
Jubileumfeest
“Tot slot natuurlijk aandacht voor ons groot jubileumfeest, vrijdagavond in Martiniplaza. Ter ere van ons 40-jarig bestaan zullen oud-spelers en trainers samen met spetterende optredens van diverse artiesten vanaf 19.30 uur de aanwezigen een bijzonder programma voorschotelen. Martiniplaza gaat om 19.00 uur open voor publiek. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Euroborg en Martiniplaza. Wij nodigen een ieder van harte uit vrijdagavond bij ons jubileumfeest aanwezig te zijn.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus