string(9) "claudebot"

Dag vijf in Oliva: trainen en tennissen op het strand.

Vrijdag 09 januari 2015 om 08:02

De vijfde dag van het trainingskamp in Oliva Nova stond in het teken van trainen en een beachtennis-toernooi op het strand. Yoell van Nieff ontbrak bij beide. Hij liep woensdag een liesblessure op.

De ochtendtraining bestond uit loopoefeningen onder leiding van fysiektrainer Jan Arend Vredeveld en partijen elf tegen elf waarin werd toegewerkt naar het elftal dat volgende week vrijdag de competitie zal hervatten met een uitwedstrijd tegen Ajax.
Eric Botteghin en Johan Kappelhof, die afgelopen dinsdag ontbraken tegen MC Alger, deden volop mee met de elf tegen elf. “Ik heb nu geen last van mijn lies,” vertelde Botteghin na de training. “Het is even afwachten hoe het straks voelt. Het is nu belangrijk om niets te forceren.”
Botteghin zal morgen tegen KAA Gent één helft in actie komen. Kappelhof zal hoogstwaarschijnlijk ook minuten gaan maken, ondanks dat zijn knie vanochtend na de training nog niet honderd procent voelde. Yoell van Nieff zal tegen Gent zeker niet gaan spelen. Hij kreeg woensdagochtend tijdens de training plotseling last van zijn lies en moet het de komende dagen sowieso rustig aan doen.
De technische staf was tevreden over de ochtendtraining waardoor er ‘s middags niet werd getraind, maar de selectie naar het strand ging voor een beachtennis-toernooi. De selectie werd verdeeld in tweetallen en na diverse fanatieke wedstrijden kwamen Rasmus Lindgren en Maikel Kieftenbeld als winnaar uit de strijd.
Juninho Bacuna slaagde er met Desevio Payne niet in om de finale te halen. Deze week kan voor Bacuna echter sowieso niet meer kapot. De eerstejaars A-junior mag deze week met ‘de grote jongens’ meedoen. “Het is ontzettend mooi om hier bij te zijn. Ik probeer me zoveel mogelijk te laten zien. Dinsdag hoorde ik van de trainer dat ik niet zou spelen tegen MC Alger, maar dat ik misschien wel minuten ga maken AA Gent. Ik hoop het uiteraard. Dat zou een mooie afsluiting zijn van een heel mooie week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus