string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dag 6: oefenen tegen KAA Gent en een verjaardag.

Zaterdag 10 januari 2015 om 09:03

FC Groningen heeft het trainingskamp in Oliva Nova afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen KAA Gent. Het was een dag waarop bekend werd dat er buitenlandse belangstelling is voor Michael de Leeuw en Hans Hateboer zijn 21e verjaardag vierde.

Vrijdagochtend was het rustig op het trainingsveld op het complex van Oliva Nova Golf. De trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien stonden met zes spelers op het veld, spelers die later in de middag tegen KAA Gent niet in actie zouden komen of twintig of minder minuten zouden gaan spelen. Onder hen Michael de Leeuw. Over De Leeuw werd op dag zes van het trainingskamp bekend dat er serieuze belangstelling voor hem is uit het buitenland. Vanwege de transferperikelen werd De Leeuw buiten de wedstrijdselectie gelaten.
“De belangstelling speelt sinds het begin van het trainingskamp,” liet De Leeuw vrijdag aan het eind van de middag weten. “Het is redelijk concreet, al is het nog niet rond. Ik ben in elk geval blij dat FC Groningen mee wil werken aan een mogelijke transfer.” Manager technische zaken Peter Jeltema bevestigde dat. “Als er een serieus bod komt, dan zullen we dat overwegen. Maar De Leeuw is een echte FC Groningen-speler. Die gaat niet zomaar weg. ”
FC Groningen verloor de oefenwedstrijd tegen KAA Gent met 2-0, een stand die al bij rust was bereikt. Keeper Sergio Padt had zich een ander weerzien met zijn oud-ploeggenoten voorgesteld. “In onze eigen zestien dekten we niet kort genoeg en voorin hadden we de kansen af moeten maken.” Erwin van de Looi vond zijn ploeg minstens gelijkwaardig aan de nummer vijf van de Belgische Pro League. “AA Gent heeft gewoon een goede ploeg. Ze straften onze fouten achterin af.”
De dag werd afgesloten met een verrassing voor Hans Hateboer. De rechtsback vierde vrijdag zijn 21e verjaardag en kreeg voorafgaande aan het avondeten een fles (alcoholvrije) champagne van de crew van FC Groningen TV. Hateboer werd toegezongen door de overige leden van de selectie en staf terwijl hij tot hilariteit van zijn teamgenoten de fles leegspoot door de eetkamer. Het eten werd afgesloten met een speciale taart met 21 kaarsjes die was geregeld door teammanager Bas Roorda.

Zaterdagochtend om 10.20 uur staat de terugvlucht vanuit Alicante naar Schiphol gepland. Aan het einde van de zaterdagmiddag wordt de selectie terug in Euroborg verwacht. Maandagochtend om 10.30 uur is op het Europapark de eerstvolgende training in de aanloop naar Ajax-FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’