Zaterdag 23 april 2011 om 13:57

De enige jeugdwedstrijd van vandaag leverde drie punten op. In Assen boekte FC Groningen/Cambuur D3 een eenvoudige zege op ACV D1.

———————————————————————————-
ACV D1 1-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
De ploeg van trainer Peter Hoekstra herstelde zich knap na de 5-0 pandoering van afgelopen woensdag tegen Urk. In Assen speelden de eerstejaars D-pupillen met name in de eerste helft uitstekend voetbal en in dat eerste half uur werd het krachtsverschil ook in doelpunten uitgedrukt. In de beginfase werd de thuisploeg volledig onder de voet gelopen en dat resulteerde al na drie minuten in een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Marc Vegter uit een moeilijke hoek de openingstreffer, een minuut later verdubbelde Martijn van Maastrigt de voorsprong. Over de flanken hadden de Drenten alle moeite met de Groningse spitsen maar had men geluk dat vele kansen onbenut werden gelaten. Na ruim twintig minuten spelen profiteerde Vegter van een defensieve fout en bepaalde zo de ruststand op 0-3. Na rust ging het moeizamer maar bleven de gasten wel domineren. Enkele dotten van kansen werden echter gemist waardoor enige tijd niet gescoord werd. In de 47ste minuut scoorde invaller Nick Kassmann eenvoudig treffer nummer vier. In de slotminuut moest doelman Luuk Zwiers de ploeg uit Assen alsnog een treffer toestaan.
scoreverloop | 0-1 Marc Vegter (2.), 0-2 Martijn van Maastrigt (3.), 0-3 Marc Vegter (21.), 0-4 Nick Kassmann (47.), 1-4 (60.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Tommie van de Looi, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune, Marc Vegter, Tristan Cooke, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Alex Breise, Nick Kassmann en Daniel Camara Bos in het veld.