D3 boekt knappe bekerzege.

Dinsdag 10 april 2012 om 20:13

In het bekertoernooi heeft FC Groningen/Cambuur D3 een mooie prestatie geleverd. Stadgenoot GVAV Rapiditas D1 werd op Corpus den Hoorn met 3-0 verslagen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 3-0 GVAV RAPIDITAS D1
1-0 Daniel van Kaam (20.), 2-0 Steyn Strijker (44.), 3-0 Lion Kalentjev (51.)
opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mark te Velde, Jearl Margaritha, Orkun Kokcu, Lion Kalentjev, Daniel van Kaam, Steyn Strijker. Wissels: Giovanni Oldersma, Jimmy Anakotta, Mees Gootjes, Max van Bruxvoort, Boy Spijkerman, Sander Jansen.
Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.
Vooraf was het al een affiche om van te smullen. Beide teams strijden namelijk om het kampioenschap in de Tweede Divisie F en in beide competitieduels was het verschil al minimaal. Op Kardinge eindigde het eerste onderlinge treffen gelijk terwijl op Corpus de zege nipt naar GVAV ging. Met een voorsprong van drie punten aan kop van de ranglijst hebben zij ook de beste papieren voor de titel.
De stadgenoot ging in dit bekerduel als beste van start. De Groningse verdediging werd daardoor goed getest maar gaf geen krimp. Nadat de eerste storm was gaan liggen kreeg ook de thuisploeg enkele goede kansen. Zo miste twee schoten van Jearl Margaritha doel terwijl een poging van Lion Kalentjev de paal raakte. Na twintig minuten viel de enige treffer voor rust. Een kort genomen corner belandde voor de voeten van Daniel van Kaam die de bal hoog in het doel schoot. In de slotfase van de eerste helft had GVAV opnieuw de overhand maar voorin was het niet slagvaardig genoeg. Daarnaast gaf de Groningse defensie zich niet zomaar gewonnen en werd het mede op de been gehouden door uitstekend en attent keeperswerk van Peter van Aagten.
Waar FCG in het competitieduel juist na rust oppermachtig was, daar had het nu alle problemen. Het zag nog wel een schot voorlangs gaan maar rond het kwartier had de tegenstander enkele dotten van kansen. Tot tweemaal toe redde de nieuwe doelman Giovanni Oldersma in een een-tegen-een situatie echter heldhaftig. De gelijkmaker bleef uit en de ploeg van trainer Bote Talsma profiteerde optimaal. Eerst schoot Steyn Strijker in de rebound raak, ruim vijf minuten later knalde Lion Kalentjev na goed voorbereidend werk van Jimmy Anakotta de derde treffer binnen.
Een puike zege voor de jongste ploeg binnen de Regionale Voetbalopleiding. Aanstaande zaterdag treft het voor de competitie HZVV D1 in Hoogeveen. Aanvang van dat duel is 9.30 uur.