string(9) "claudebot"

D2 verliest in Spanje van Deportivo de la Coruna.

Zaterdag 27 juni 2009 om 11:37

Het is de jongste FC jeugd niet gelukt om de eerste wedstrijd op het toernooi in Spanje te winnen. Deportivo de la Coruna was met 2-0 te sterk. Een verslag van dag 2 van elftalleider Kick Mulder vanuit Galicië.

Ondanks een paar uurtjes slaap was vanmorgen vroeg iedereen op tijd voor het ontbijt. Spelers en staf welteverstaan. Enkele ouders hebben het dorp Carballo in één nacht van hun hele wijnvoorraad afgeholpen. Zij waren dan ook niet van de partij bij de eerste echte activiteit die voor de jongens op het programma stond: een lichte training op het strand.

Tot op heden is de organisatie van de Spanjaarden tot in de puntjes geregeld. Het hotel is prima, eten en drinken is er in overvloed voor de jongens en daarnaast hebben we de beschikking over een eigen touringcar met chauffeur, zodat ook de meegereisde supporters niets hoeven te missen van deze dagen.

In het dorp was het nog een beetje bewolkt, maar eenmaal op het strand kwam de zon erbij en werd de schoonheid van deze omgeving meer en meer zichtbaar. Na een kleine duurloop met de beide trainers, sloot ook de rest van de staf aan om in twee vierkanten een positiespel te spelen. Als de bal meer dan 15 keer rondgespeeld kon worden zonder dat ie onderschept werd, moesten de mannen ‘in het midden’ een verkoelende duik in de zee nemen. Helaas voor de spelers kregen ze het niet voor elkaar om één of meerdere stafleden een koude douche te bezorgen…

Hoewel de jongens op deze leeftijd eigenlijk nooit geblesseerd zijn, is er uit voorzorg toch een lid van de medische staf meegereisd. Gelukkig zorgde Jack van Duinen, vader van speler Dennis, ervoor dat Wouter van de Berg ook zijn handen uit de mouwen moest steken. Hij ging door zijn rug na een schouderduw (?!) van Juninho Bacuna.

Eigenlijk is het leven in Spanje simpel: je eet, je rust uit, je eet weer wat en je slaapt nog een beetje. Natuurlijk passen wij ons hier moeiteloos aan aan. Na de training was het tijd voor de siësta. Een paar uurtjes lekker uitrusten totdat de lunch geserveerd werd. En na deze wederom voortreffelijke lunch, werd het dan eindelijk tijd om te doen waarvoor we hier gekomen waren: voetballen.

Vanavond stond er voor alle acht deelnemers aan het toernooi één wedstrijd op het programma. Er wordt gespeeld op een half veld met 7 tegen 7 spelers. De wedstrijden duren twee maal twaalf minuten en worden gespeeld op een mooi complex op een paar minuten rijden van ons hotel.

Aan ons de eer om het toernooi te openen. Tegenstander vanavond was Deportivo uit het naburige La Coruna. Helaas kon de FC in deze eerste wedstrijd nog geen potten breken. De Spanjaarden waren in de eerste helft de beter voetballende ploeg en kwamen dan ook verdiend op 1-0. Groningen kon hier niet veel tegenover stellen, aan voetballen kwamen we niet toe omdat er te snel balverlies werd geleden en dus niet het combinatievoetbal uit de verf kwam zoals we het hele jaar in de competitie wel hebben kunnen laten zien. Sommige jongens waren daarnaast ook nogal onder de indruk van de ambiance en de tegenstander, zo leek het. In de tweede helft was het opnieuw ‘Depor’ dat snel scoorde en de score verdubbelde. Na de 2-0 drong de ploeg van trainer Peter Hoekstra wel meer aan en werd het voetballen ook beter, maar tot echt grote kansen leidde het niet.

Helaas zat de overwinning er vanavond dus niet in, maar gelet op de tweede helft hebben we goede hoop voor morgen (zaterdag – red.). Ook dan zullen we vol aan de bak moeten en wordt er gespeeld tegen onder meer FC Barcelona, Atletico Madrid, Celta de Vigo en Almeria. De zenuwen zullen dan wel over zijn en hopelijk komt dat het spel ten goede. Tot morgen!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus