D2 uit bekertoernooi; D1 langs Buitenpost.

Woensdag 19 augustus 2009 om 20:46

FC Groningen D2 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg leed een kansloze nederlaag tegen GVAV Rapiditas D1. D1 ligt na de ruime zege van woensdagavond tegen Buitenpost wel op koers voor de volgende ronde.

BUITENPOST D1 0-11 FC GRONINGEN D1
—————————————————————————
Ook in de tweede poulewedstrijd haalde de ploeg van trainer Hugo de dubbele cijfers. Binnen vijf minuten was het 2-0 via treffers van Emiel Pastoor, topscorer van de avond met drie treffers, en Ben Tiemersma. De ruststand werd bereikt met 7-0. In het tweede half uur ging de warmte een rol spelen en namen de krachten langzaam af. Met twee doelpunten in de slotminuut werd echter nog een respectabele score neergezet.
Scoreverloop: 0-1 Emiel Pastoor (2.), 0-2 Ben Tiemersma (4.), 0-3 Stan Haanstra (16.), 0-4 Justin Slor (17.), 0-5 Emiel Pastoor (23.), 0-6 Justin Slor (29.), 0-7 Emiel Pastoor (30.), 0-8 Rutger Etten (35.), 0-9 Mohammed Abdul Karim (41.), 0-10 Lukas Siemers (59.), 0-11 Niels Ridderstap (60.)
Eerdere uitslag (13/8):
Kollum D1 0-27 FC Groningen D1
Nog te spelen (26/8):
Drogeham D1 – FC Groningen D1
FC GRONINGEN D2 0-4 GVAV RAPIDITAS D1
Voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra is het bekertoernooi al ten einde na een kansloos verlies in Glimmen tegen de tweedejaars D-pupillen van GVAV Rapiditas. Vanaf het begin was het een kansloze missie tegen de fysiek veel sterkere stadgenoot. In het eerste half uur kreeg het jongste jeugdteam van FC Groningen wel wat kansen maar het was toch GVAV dat de leiding nam. Na rust werd Groningen veelvuldig in de verdediging gedrukt en ging GVAV prima met de kansen om. Na twee duels staat de doelpuntenteller van FC Groningen D2 nog altijd op nul. Het laatste bekerduel tegen Be Quick 1887 D1 is verplaatst en wordt aanstaande dinsdag om 18.30 uur gespeeld op De Esserberg. Dit weekeinde komt de ploeg in actie op het Bosma en Schuur Toernooi in Sappemeer.
GRC Groningen D1 0-0 FC Groningen D2