string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D2 ruim langs Drachtster Boys; C2 tweede op toernooi.

Zaterdag 15 mei 2010 om 15:51

D2, vorige week al kampioen geworden in de Tweede Divisie F, won haar voorlaatste competitiewedstrijd met grote cijfers. C2 en D1 kwamen op toernooien in respectievelijk Almere en Lelystad in actie.

In Drachten speelde de ploeg van trainer Peter Hoekstra een prima wedstrijd. Ondanks het slechte veld werd er goed gecombineerd door de eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen. Toch duurde het tot de 23ste minuut alvorens er een voorsprong werd genomen. Nadat thuisploeg Drachtster Boys D1 een grote kans had laten liggen was het Jannik Schoon die de score opende. Even later bepaalde Ids Hannema met een knappe individuele actie de ruststand op 0-2. In het tweede half uur liep de score snel op. Een hoofdrol was weggelegd voor Dennis Molema. Hij scoorde er drie waarvan tweemaal van grote afstand. Nik Lemmink was ook trefzeker terwijl Delano Goeree goed was voor twee doelpunten. Hij scoorde o.a. de laatste treffer van de wedstrijd na opnieuw een prima voorzet van Ids Hannema. RVO FC Groningen D2 sluit de competitie aanstaande dinsdag af met een uitduel tegen Emmen av D1.
Scoreverloop: 0-1 Jannik Schoon (23.), 0-2 Ids Hannema (28.), 0-3 Dennis Molema (31.), 1-3 (36.), 1-4 Dennis Molema (43.), 1-5 Delano Goeree (53.), 1-6 Dennis Molema (54.), 1-7 (Nik Lemmink (56.), 1-8 Delano Goeree (60.)
Enkele doelpunten uit deze wedstrijd zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
TOERNOOI-NIEUWS
RVO FC Groningen C2 kwam goed voor de dag op het toernooi van Omniworld in Almere. De ploeg van trainer Erik Muntendam scoorde er lustig op los en kwam in de poulefase tot liefst dertien treffers. Richairo Zivkovic (6) en Kasper Oldenburger (4) namen tien daarvan voor hun rekening. Grote zeges waren er o.a. op Haarlem (4-0) en Lierse SK (5-2). Met vier zeges stootte de RVO door naar de finale waar het FC Utrecht trof. Het duel leek op strafschoppen af te stevenen totdat in de allerlaatste minuut Utrecht alsnog, en in buitenspelpositie, scoorde. Doelman Robin Mennega werd overigens uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.
RVO FC Groningen D1 speelde een wel zeer opmerkelijk Lesley Boerebach toernooi in Lelystad. De jonge ploeg van trainer Hugo speelde zes duels, incasseerde geen enkel tegendoelpunt maar moest wel genoegen nemen met een vijfde plaats. In de poulefase speelde het tweemaal doelpuntloos gelijk en won het in 20 minuten spelen met liefst 8-0 van het arme Dronten. In dat duel maakte Stan Haanstra drie goals. In de plaatsingswedstrijden verloor de ploeg na strafschoppen van Omniworld waarna het middels zeges op Go Ahead Eagles (2-0) en Almere (2-0) de vijfde plaats greep.
Afgelopen donderdag, op Hemelvaartsdag, waren er ook een drietal toernooien. RVO FC Groningen B1 zorgde voor een prima prestatie door tweede te worden op een groot internationaal toernooi in Nuenen. De ploeg van trainer Peter Moltmaker werd eerste in de poule door o.a. van Genk (1-0), Anderlecht (1-0) en MSV Duisburg (2-0) te winnen. In de finale was FC Schalke 04 nipt met 0-1 te sterk. RVO FC Groningen C1 was na drie wedstrijden al uitgespeeld op het toernooi van WVV in Wierden. In de drie duels behaalde de RVO slechts een punt tegen het Wierdends Team terwijl Sparta Rotterdam en Genk te sterk bleken. RVO FC Groningen D2 behaalde tenslotte een dertiende plaats op het toernooi van Beuningse Boys. Tegen St Truiden en Borussia Dortmund werd kansloos verloren maar van Werder Bremen werd wel met 2-1 gewonnen. In de twee resterende duels namen de eerstejaars D-pupillen van de RVO de strafschoppen telkens beter.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’