string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D2 klopt Atletico Madrid en Barcelona.

Zondag 28 juni 2009 om 09:39

FC Groningen D2 heeft tijdens het ‘Torneo Concello de Carballo’ in Spanje wisselend succes geboekt. Atletico en Barcelona werden beiden volkomen terecht aan de kant gezet, maar tegen Celta de Vigo en Almeria ging de ploeg van Peter Hoekstra onderuit. Vandaag (zondag) is de finaledag.

Het toernooi in Carballo zit uitstekend in elkaar. Acht teams strijden om de titel en komen elkaar allemaal tegen op vrijdag en zaterdag. Zondag is de finaledag en wordt er volgens het knock-out systeem gespeeld om de titel. Op vrijdag verloor D2 met 2-0 van Deportivo de la Coruna en gisteren (zaterdag) stonden de overige 6 poulewedstrijden op het programma. ’s Ochtends drie wedstrijden en ’s middags na de siësta de overige drie.

In de eerste wedstrijd van de dag werd Atletico Madrid met 2-1 verslagen. Ondanks een vroege achterstand bleef Groningen de hele wedstrijd de betere ploeg en zorgden Dave Bosgraaf en Sjoert Giezen met hun goals ervoor dat de eerste drie punten binnen werden gehaald.

Tegen Celta de Vigo was het scoreverloop precies omgekeerd. Nu was het Groningen dat een 1-0 voorsprong nam door een doelpunt van Keziah Veendorp, maar ondanks dat het een schitterende goal was, mag je niet te lang nagenieten. De geslepen Spaanse ploeg strafte het verlies van de concentratie genadeloos af en kantelde de wedstrijd binnen twee minuten om: 1-2. Een onnodige nederlaag, wel een goede les.

Voor de lunch speelden de jongste FC pupillen nog tegen de lokale voetbalschool luisterend naar de schitterende naam Ecola Futbol Luis Calvo Sanz. Dit bleek de zwakke broeder van de poule, want op Atletico Madrid na, won elke ploeg ruim van deze jongens. Groningen won met 5-2 na een 2-1 ruststand. De doelpunten kwamen op naam van Sjoert Giezen, Juninho Bacuna, Rutger Etten en twee maal Stan Haanstra.

Om half twee zat de ochtendsessie erop en gingen de teams terug naar het hotel voor de lunch om om half zes weer aan te treden voor de avondwedstrijden.

Na de siësta lukte het Groningen niet om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen in de poule. Van zowel Club Deportivo Conxo uit Compostella als van Almeria werd volkomen onnodig verloren. Tegen Conxo verspeelde Groningen een 1-0 voorsprong en ging het uiteindelijk met 3-1 onderuit (goal Rutger Etten) en tegen Almeria zat het ook allemaal niet mee en werd met 2-1 aan het kortste eind getrokken. In deze wedstrijd maakte Mohamed Abdul Karim nog wel de aansluitingstreffer, maar meer werd er niet gescoord.

Het toetje van de avond was de laatste poule wedstrijd tegen Barcelona. Inmiddels was de FC gezakt naar plek 7 in de poule en om de sterkste ploegen (Deportivo de la Coruna, Celta de Vigo en Almeria) te ontlopen in de kwartfinale, moest er eigenlijk gewonnen worden. Deze boodschap kwam goed aan bij de jongens. Met goed voetbal, strijd en lef werd Barca steeds verder naar achteren gedrukt en uiteindelijk maakten Keziah Veendorp en Stan Haanstra de 1-0 en 2-0 waardoor verdiend het grote Barcelona aan de kant werd gezet.

De eindstand in de poule ziet er dan als volgt uit:
1. Celta de Vigo 7-15
2. Dep. De la Coruna 7-15
3. CD Almeria  7-14
4. CD Conxo  7-11
5. FC Groningen  7-9
6. Atl. Madrid  7-8
7. FC Barcelona  7-7
8. Luis Calvo Sanz 7-1

Vanmorgen om half 10 speelt Celta de Vigo tegen Luis Calvo Sanz en neemt Deportivo de la Coruna het op tegen FC Barcelona. Daarna is het de beurt aan FC Groningen dat in de kwartfinale moet zien af te rekenen met CD Conxo. Tegelijkertijd spelen ook Almeria en Atletico Madrid tegen elkaar om één plaats in de halve eindstrijd. Bij een nederlaag in de kwartfinale zit het toernooi erop, de vier halve finalisten spelen ofwel ook de kleine of de grote finale later op de middag.

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard