D1 wint bekerduel nipt.

Dinsdag 30 augustus 2011 om 17:40

In het bekertoernooi heeft FC Groningen/Cambuur haar eerste poulewedstrijd in winst omgezet.

FC ZWOLLE D1 1-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Tristan Cooke (6.), 1-1 (28.), 1-2 Martijn van Maastrigt (58.)
In Zwolle was de ploeg van trainer Hugo voor rust heer en meester maar verzuimde het om de vele opgelegde kansen te benutten. Daarnaast stonden paal, lat en de doelman in de weg. Na een half uur spelen gingen beide teams dan ook rusten met een voor Groningen teleurstellende gelijke stand. Tristan Cooke zette de gasten al vroeg op voorsprong maar vlak voor de break viel de onverwachte gelijkmaker. In het tweede bedrijf maakte FCG het zichzelf moeilijk. Er werd slordig gespeeld en daardoor werd men ook veel minder gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Toch kon de ploeg nog een overwinning uit het vuur slepen. Na een mooie aanval schoot Martijn van Maastrigt met een bekeken lob de winnende treffer binnen. Aanstaande zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd bij NEC/FC Oss D1.
FCG/CAMBUUR C2 2-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
1-0 (2.), 1-1 Dennis Molema (25.), 1-2 Arthur Ymele Feudjio (28.), 1-3 Dennis Molema (30.), 1-4 Dennis Molema (38.), 1-5 Brandon Hartsuiker (64.), 1-6 Eike Begemann (65.), 2-6 (69.)
In een onderling RVO-duel behaalden de eerstejaars C-junioren van trainer Rene Wollerich een gemakkelijke zege op de ploeg uit Leeuwarden. De start was nog wel voor de thuisploeg maar in het vervolg maakte groen-wit toch het verschil. Met drie treffers in dertien minuten was Dennis Molema uitstekend op dreef. Ook voor FCG C3 geldt dat zaterdag de najaarscompetitie van start gaat. Op Corpus den Hoorn wordt dan AZ C2 ontvangen.