string(9) "claudebot"

D1-trainer Jorritsma: “Overwinning op Ajax nog meer glans geven”.

Dinsdag 24 maart 2015 om 19:23

Met uitzondering van de onder-14 ploeg van FC Groningen hebben alle andere jeugdteams competitieverplichtingen. Zo zien we op Corpus den Hoorn liefst vier teams in actie.

Daaronder ook de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen. En die ploeg mogen we dit seizoen zien als de best presterende binnen de Regionale Voetbalopleiding. Ondanks dat er niet verloren werd eindigde FC Groningen D1 in de najaarscompetitie op een tweede plaats. In de huidige competitie in de Eerste Divisie gaat het wederom prima. In een zeer sterke competitie bezetten de Groningers de tweede plaats en verloor het pas eenmaal.
“Maar het had nog beter gekund,” begint trainer Arjen Jorritsma. “Afgelopen zaterdag hebben we tegen Ajax goed gespeeld maar ook wel een beetje geluk gehad. Thuis tegen FC Twente gaven we echter in de laatste minuut een voorsprong weg. Toen hadden we ook wel wat pech. Op het eind krijg je wel wat je verdient.” Elk weekeinde moeten de spelers van FC Groningen D1 vol aan de bak. Na de winterstop zijn er immers geen gemakkelijke wedstrijden meer.
Jorritsma: “We spelen nu inderdaad tegen betere ploegen en moeten dus onder hogere weerstand presteren. Ik ben tevreden dat de jongens het aankunnen maar eerlijk gezegd had ik dat ook wel verwacht. Zeker als ik kijk hoe we voor de winterstop hebben gespeeld. Vooraf had ik in deze competitie een top-3 klassering verwacht en dat moet zeker kunnen. Nu moeten we het ook maar tegen Vitesse laten zien. Dan zou de overwinning op Ajax nog meer glans krijgen.”
“Het team maakt een goede ontwikkeling door en iedereen speelt daar een rol in. Als het team goed functioneert dan kan het individu daar bovenuit steken. Dan zie je ook dat sommige spelers het verschil kunnen maken.” Voor de spelers breekt sowieso een spannende periode aan. De onder-14 ploeg valt volgend seizoen weg waardoor FC Groningen C1 in 2015/2016 grotendeels zal bestaan uit spelers die nu uitkomen voor FC Groningen C2 en FC Groningen D1.
“Natuurlijk is het een spannende periode maar als je op het veld staat denk je daar niet aan. Dit hoort nu eenmaal bij een BVO. De lat wordt hoger gelegd en er wordt meer van je verlangd,” aldus Jorritsma. De trainer ziet voldoende positieve aspecten. “Het team is strijdvaardig en als team functioneren ze goed. Ze laten elkaar ook niet in de steek. We kunnen met de top van Nederland meekomen want dat hebben we de afgelopen periode gezien in de wedstrijden tegen FC Twente, AZ en Ajax.”
Zaterdag is Vitesse de tegenstander. En dat is een verhaal apart. In de eerste wedstrijd dit seizoen verspeelde de FC een 2-0 voorsprong en moest het genoegen nemen met een puntendeling. Daarna volgden twee zware nederlagen. Voor de beker waren de Arnhemmers met 10-1 te sterk, in deze competitie werd het op Papendal 7-0. “Net als afgelopen zaterdag moeten we gewoon weer vol aan de bak en moeten we laten zien dat we goed kunnen voetballen. De wedstrijd tegen Ajax heeft ongetwijfeld zelfvertrouwen gegeven maar daar kun je niet al te lang op teren,” besluit Jorritsma.
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B1 v De Graafschap B1 (14.45 uur)
FC Groningen B2 v Excelsior B2 (12.30 uur)
FC Groningen C1 v ADO Den Haag C1 (13.15 uur)
FC Groningen D1 v Vitesse D1 (10.30 uur)
Programma (uit):
FC Volendam A1 v FC Groningen A1 (18.30 uur, vrijdag)
Be Quick 1887 D1 v FC Groningen D2 (10.45 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v SC Heerenveen D1 (13.00 uur)
Programma (uit):
De Graafschap C2 v SC Cambuur C2 (12.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus